Belföld

Tovább gyűrűzik a ferencvárosi parkolási botrány

Rendkívüli testületi ülést kezdeményez a Ferencvárosi Polgári Frakció a kaotikus parkolási rendszer megoldásáért. 

Tovább gyűrűzik a ferencvárosi parkolási botrány
Lefóliázott díjfizető automata. Százmilliós kár érheti a IX. kerületet
Fotó: MH/Purger Tamás

Január 2-án a Baranyi Krisztina polgármester által „megreformált” ferencvárosi parkolási rendszer összeomlott, a bevételkiesés napi 10 millió forintos kárt okoz a kerületnek.

Gyurákovics Andrea, a Ferencvárosi Polgári Frakció vezetője a kárveszély elhárítása és a helyzet normalizálása érdekében rendkívüli testületi ülést kezdeményezett - írja a ferencjozsef.blog.hu.

Gyurákovics Andrea a képviselőtársainak küldött levelében azt írja, hogy tudomásuk szerint a Baranyi Krisztina és „szakértői csapata” által felállított új parkolási rendszer mintegy 30 százaléka nem működik

Középső-Ferencvárosban közel száz parkolóóra bénult meg.

Nem működnek a helyi lakosságot kiszolgáló kényelmi funkciók és a kerületen kívülről érkezők számára kötelező szolgáltatások sem.

A Ferencvárosi Polgári Frakció vezetője felhívja a figyelmet, hogy a parkolási rendszer normális működése a ferencvárosi lakosok érdekeit szolgálja, ezért a további kárveszély elhárítása, a parkolási rendszerért felelős személyek felelősségének megállapítása, valamint a helyzet normalizálása érdekében rendkívüli testületi ülést kezdeményeznek.

Kapcsolódó írásaink

Módosította a parkolási rendeletet a Fővárosi Közgyűlés

ĀJövő július elsejétől kizárólag a kerületi önkormányzatok által létrehozott szolgáltatók végezhetik majd a parkolási díjfizetés ellenőrzését, és csak ezek szabhatnak ki pótdíjat - Új intézkedések a hajléktalanok téli ellátásának javítására