Belföld

Szocialista rémhírek Miskolcról

Kártékony leminősítés

„A Miskolc Holding Zrt. fizetésképtelenségével fenyegető híreket alaptalannak, Miskolc versenyképességi érdekeivel ellentétesnek tartjuk. Kérjük Veres Pál polgármester urat, hogy Miskolc érdekeivel szemben ne engedjen teret a szocialista–Jobbikos pártérdekeknek” – írta közösségi oldalán tegnap Alakszai Zoltán (képünkön), helyi Fidesz-frakcióvezető.

Szocialista rémhírek Miskolcról
Alakszai Zoltán
Fotó: Facebook

Felidézte, Miskolc eladósodása a 2002 és 2010 közötti időszakra esett, amikor a baloldali városvezetés évente négy-öt milliárd forint hitelt vett fel, ez 2010-ben, amikor a Fidesz–KDNP átvette a várost, már 36 milliárd forintra rúgott. Ezt az adósságállományt sikerült 2019-re 14 milliárd forintra csökkenteni – emlékeztetett Alakszai. Ezután több pontban cáfolta, hogy a város legnagyobb önkormányzati cége fizetésképtelen lenne, rámutatott például, hogy kifizették az év végi jutalmakat, noha csődközelben lévő vállalatnál ez tiltott. A Miskolc Holding 2018. évi konszolidált adózott eredménye 637 millió forint volt – közölte.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom