Belföld

Értékteremtő tevékenység

Fülöp Attila: Magyarország szeretne a legjobb lenni a térségben a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásában

A kormány célja, hogy Magyarország legyen a legjobb a térségben a megváltozott munkaképessé­gűek foglalkoztatása terén – jelentette ki tegnap Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár a Kézmű felújított varrodájának átadásán.

Értékteremtő tevékenység
Hidvégi Áron, Nagy Anna, Fülöp Attila és Czizi Péter a felújított varrodában
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Hozzátette: sok embernek a munkaképessége tartós betegség miatt megváltozik, de nem változott meg az a szándékuk, hogy bérből tartsák el magukat és családjukat.

A kormány ezért elkötelezett abban, hogy tovább növelje a foglalkoztatást a célcsoportban, ehhez keres együttműködő partnereket.

Czizi Péter, a Kézmű-Erfo-Főkefe ügyvezető igazgatója elmondta: egy évtizede a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégeknek még nem mindig volt elsődleges célja, hogy értékteremtő munkát végezzenek, ez a felfogás azonban a múlté. A megváltozott munkaképességű  emberek ma már a gazdaság szerves részét képezik, versenyképes áron határidőre állítanak elő magas minőséget. Az ügyvezető igazgató kiemelte: kilencszáz üzleti partnerrel állnak kapcsolatban, tizenhárom üzletágban kilencezer fajta terméket készítenek, köztük olyan magyar cégeknek, mint a Tisza Cipő vagy a Nanushka, s az üzemben készülnek a MÁV vagy a BKV formaruhái is.

Hidvégi Áron, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta, Magyarországon 370 ezer aktív korú megváltozott munkaképességű ember él, ám kevesebb mint a felük dolgozik. Megjegyezte, a vállalatvezetők nyolcvan százaléka teljesen elégedett a megváltozott munkaképességű, szorgalmas, lojális munkavállalókkal.

A megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásáról a hétvégén nemzetközi konferenciát szervez a humántárca. Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője, az ÉrtékPlacc konferencia házigazdája arról beszélt, a mintegy háromszázezer egyszülős családban arányaiban több sérült, fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg gyereket nevelnek, így számukra is fontos az ügy.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom