Belföld

ÁNTSZ-vizsgálatra vár Budaörs a műhibaügyben

Wittinghoff egyelőre tétlen

Később fog dönteni a budaörsi önkormányzat arról, indít-e vizsgálatot a JUMP Kft. üzemeltetésében lévő Budaörsi Egészségügyi Központban decemberben végzett szemműtétek ügyében.

ÁNTSZ-vizsgálatra vár Budaörs a műhibaügyben
Wittinghoff Tamás
Fotó: MH

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, a szemműtétek közül tizenkét esetben műhiba miatt utólagos beavatkozásra volt szükség január elején a Szent János Kórházban, több beteg így is maradandó károsodást szenvedett. Wittinghoff Tamás budaörsi polgármester lapunknak azt írta, mély aggodalommal követi az eseményeket. Tájékoztatása szerint ugyanakkor a szemműtéteket végző egynapos sebészet nem tartozik az önkormányzati feladatellátás körébe, erre nem terjedt ki az a közbeszerzési eljárás, amelynek alapján a JUMP Kft. ellátja a szakrendeléseket Budaörsön. A polgármester tudomása van arról, hogy a történtek miatt ÁNTSZ-vizsgálat van folyamatban, s közölte, szeretnék ennek eredményét megvárni. „Ennek a vizsgálatnak mindenképpen meg kell várni a végét ahhoz, hogy tisztán lássunk” – írta lapunknak, hozzátéve, ezt követően tudnak csak szélesebb körben tájékoztatást adni, és akkor tudják azt is eldönteni, hogy van-e teendő az önkormányzat részéről.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom