Belföld

A Biodóm sorsa Persányi Miklós kezében van

A Fővárosi Állat- és Növénykert területén épülő Pannon Park és Biodóm építésére már biztosított plusz forrásokat a kormány - hangsúlyozta Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár az infostartnak

A Biodóm sorsa Persányi Miklós kezében van
Biodóm Budapest
Fotó: Facebook

Persányi Miklós nagyon nehéz helyzetbe hozza az országot - mondta Fürjes Balázs. Kiemelte: a főigazgatónak volt egy jó szakmai elképzelése a Biodóm megépítése. A kormányzatot kereste meg az állatkert – egy teljesen fővárosi tulajdonú és fenntartású intézmény –, hogy ezt támogassa. A kormány szívesen támogatta a beruházást - húzta alá Fürjes Balázs.  

Egy évvel később Persányi Miklós kérte a beruházási támogatás megemelését, és megígérte, hogy több árnövekedés nem lesz. Ennek tudatában adott a  kormány összesen 45 milliárd forintot.

Fürjes hozzátette, hogy a kormány nem kért beleszólást, az állatkert önállóan irányított, ők írták ki a közbeszerzéseket.  Ekkor hallotta a kormány Karácsony Gergelytől, hogy hiányzik még 20 milliárd forint. 

Mi tehetetlenek vagyunk. Rengeteg eszköze van a fővárosnak, minden eszköz az állatkert vezetésénél van - emelte ki.

 Fürjes Balázs úgy vélekedett: ha ennyi információ alapján, ilyen helyzetekben a kormány újra meg újra pénzt adna, akkor holnap az összes önkormányzat meg mindenki más nálunk kopogtatna, és gyorsan kiapadna a büdzsé.

Ez egy nehezen kezelhető helyzet. A kormány a maga támogatását már hozzá tette a projekthez, és örül, ha meghívják a megnyitóra – emelte ki az államtitkár.

Kapcsolódó írásaink