Belföld

Fekete-Győr szerint a Momentumon és az DK-n kívül nincs szükség több ellenzéki pártra

Fegyőr, a Momentum elnöke, aki a saját pártján belül egyedüli jelöltként indul majd a tavaszi tisztújításon, a Magyar Narancsnak adott interjújában világosan közli, hogy azt akarja: a DK-Momentum szövetségen kívül ne lehessen már életben más balliberális ellenzéki párt a 2022-es választásokra.

Fekete-Győr szerint a Momentumon és az DK-n kívül nincs szükség több ellenzéki pártra
Fekete-Győr András
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Fekete-Győr András az interjúban határozott hangnemben közli, biztos abban, hogy 2022-re az ellenzéki pártok többsége „feloldódik” a Gyurcsány Ferenc és Fegyőr által vezetett nagy ellenzéki összefogásban.

Kevesen vitatkoznának velem, a választók egyértelmű képet szeretnének látni, ennyire sok pártra nincs kereslet. 2019 két választása arról szólt, hogy az ellenzéki választók kiemeltek két pártot: a DK-t a múltból, a Momentumot a jövőből. Elsősorban ez a két párt fogja meghatározni az ellenzék 2022 utáni politikáját. A választók döntöttek, ők maguk tisztítják meg az ellenzéki palettát. Idő, amíg ez be is érik, de a ’22-es választás több pártnak is a véget fogja jelenteni.

- közli Fekete-Győr András, aki arra nem tér ki, a balliberális pártok között általa elképzelt tizedelés és tisztogatás a részleteiben hogyan is zajlana majd.

A momentum liberális politikusa egyébként az általa megszüntetésre és elbocsájtásra ítélt ellenzéki pártok és politikusok jövőbeli szerepének a tisztázásánál most fontosabbnak tartja a klímaváltozásra és a mesterséges intelligencia elterjedésére adandó válaszokat.

A magunk részéről sok mindenre nyitottak vagyunk, de konkrétumokba még nem bocsátkoznék, mert tartalmilag sokkal fontosabb sorskérdések megoldása előtt állunk, ilyen a klímakatasztrófa elkerülése vagy a mesterséges intelligencia szabályozása. Soha nem állt még ekkora téttel bíró évszázad az emberiség, és így a magyarság előtt.

- mondja a szélsőséges liberális párt vezetője.

Kapcsolódó írásaink

A baloldal visszatért a 2006-os állapothoz

ĀIsmét Gyurcsány akarata érvényesül az ellenzéki oldalon, miközben a Momentum a kezdetektől külföldi befolyással és támogatással végzi munkáját – véli Farkas Örs elemző