Belföld

Böröcz László: A számlát a legnagyobb szennyezőknek kell leginkább állniuk

Klímaváltozás

Nem üres szavakra, hanem cselekvésre van szükség a klímavédelemben, a klímaváltozás tény, amelyhez alkalmazkodni kell – jelentette ki szombaton Böröcz László (képünkön), a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

Böröcz László: A számlát a legnagyobb szennyezőknek kell leginkább állniuk
Böröcz László
Fotó: MH

Hangsúlyozta, a Fidesz és a KDNP képviselőcsoportja megad minden támogatást a kormánynak a további klímavédelmi lépésekhez. Készek támogatni minden olyan lépést, ami a környezet védelmét célozza, köztük a legkörnyezetbarátabb energia, az atomenergia előtérbe helyezését, a közösségi közlekedés fejlesztését és a természetvédelmi intézkedéseket. Böröcz közölte, 2030-ra a magyar energiatermelés 90 százalékban kibocsátásmentes lesz, illetve támogatják a 2050-es klímacélokat is, melyeket az Európai Unió és a magyar kormány meghatározott. Böröcz arról is beszélt, hogy a teljes semlegesség elérésére 2050-ig körülbelül 50 ezer milliárd forint szükséges. Közölte: a kormány a magyar emberek érdekeit képviselve azért dolgozik, hogy a klímaváltozás árát a legnagyobb szennyező vállalatok, illetve országok, és ne a magyar emberek fizessék meg. Ezért a klímaváltozás kapcsán nem fogadható el „semmilyen brüsszeli és balliberális érvelés”, hogy erre hivatkozva emeljék a rezsit, az élelmiszerek árát. Hozzátette, a kormánypártok ragaszkodnak ahhoz, hogy a Magyarországnak járó EU-s kohéziós forrásokat ne csökkentsék, hanem inkább a gazdagabb, nagyobb szennyezők járuljanak hozzá jobban a klímacélok teljesítéséhez.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom