Belföld

Újabb petíciót indított a CitizenGo

Az örökbe fogadott gyermekeknek is apára és anyára van szükségük – hangsúlyozza az online keresztény közösség

„Több száz magyar azonos nemű pár teremt szerető otthont gyermekeinek. Állj ki mellettük te is! Legyél hangosabb a gyűlöletnél!” – ezzel a felirattal jelent meg egy egész oldalas hirdetés a Nők Lapja karácsonyi számában, a reklámfotón két férfi között áll egy kisfiú.

Újabb petíciót indított a CitizenGo
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A CitizenGo nemrég petíciót indított, nyílt levelükben arra kérik a magazin vezetőségét, a jövőben tartózkodjanak az ehhez hasonló tartalmak megosztásától. Az online keresztény közösség indoklása szerint „a gyermekek élete édesanyjuk és édesapjuk szerelméből fakad. Alapvető természetük szerint szükségük van anyára és apára is. Ha egy anya vagy apa bármilyen okból nem nevelheti gyermekét, a gyermek hiányt él át. Ha különböző viszontagságok után a kislány vagy kisfiú örökbefogadására kerül sor, a számára legelőnyösebb olyan biztonságot nyújtó családba kerülni, ahol megtapasztalhatja az anyai és az apai szeretetet, megismerheti a férfi és a női mintát. Nem szolgálja a gyermekek és a családok javát szándékosan olyan modell mellett kampányolni, amelyben eleve kizárják az anyát a történetből” – írta a szervezet. Ráadásul bántónak is tartják a hirdetést, mivel az gyűlölködőnek állítja be azokat az embereket, akik nem értenek egyet az azonos nemű „szülőség” társadalmi elfogadásával.

„Régóta ez a taktikája az LMBT lobbicsoportoknak: aki nem ért velük egyet, az gyűlölködő, homofób. Mi Magyarországon szeretnénk elejét venni ennek a szemléletmódnak, mivel meggyőződésünk az emberiség évezredes tapasztala­tain, értékeinken, alapvető erkölcsi normáinkon és a gyermekek iránt tanúsított felelősségünkön alapszik” – szól a levél, amelyet már több ezren írtak alá.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom