Belföld

A szemételszállítás leállításával fenyegetőznek Karácsonyék

A szemételszállítás leállításával fenyegetőznek Karácsonyék. Mártha Imre, az FKF felügyelő-bizottságának elnökének a közlése szerint ugyanis, amennyiben nem sikerül időben megállapodni a kormánnyal a főpolgármester által kedden bejelentett tárgyalás során „akkor annak nagyon gyorsan szolgáltatás-fennakadás lesz a vége”.

A szemételszállítás leállításával fenyegetőznek Karácsonyék
A szemételszállítás leállításával fenyegetőznek Karácsonyék
Fotó: MH / Ficsor Márton

Mártha Imre az InfóRádiónak úgy nyilatkozott, hogy a Kukaholdingként ismert Nemzeti Hulladékkezelő Koordináló és Vagyonkezelési Zrt. (NHKV) egy törvényi szabályozásra hivatkozva az ügyfelektől származó összeget késéssel, ráadásul annak csupán egy részét utalja az FKF Zrt. felé. Mindez persze azt jelenti, hogy a főváros a budapestiektől beszedett évi mintegy 31 milliárd forintnyi hulladékgazdálkodási árbevételből akar több pénzt, amelyet az FKF felügyelő-bizottságának elnöke szerint az NHKV nem akar teljes mértékben odaadni.

Karácsony Gergely főpolgármester kedden jelentette be Facebook-oldalán, hogy tárgyalni fog a kormánnyal, és amellyel kapcsolatban Mártha Imre úgy fogalmazott, hogy a tárgyalások nem húzódhatnak el sokáig, ugyanis ha 2020 első negyedévében (január–március) már csak a csökkentett összeget utalja át a Kukaholding, akkor annak nagyon gyorsan szolgáltatás-fennakadás lesz a vége.

Kapcsolódó írásaink