Belföld

Czeglédy is kap pénzt Újbudától, a Momentum elhatárolódott

Elfogadhatatlan megbízás

Több millió forintot fizet a DK-s László Imre vezette Újbuda egy olyan ügyvédi irodának, amelyik 2010-ig az addigi szocialista polgármester idején is a kerületnek dolgozott – írta meg a Hvg.hu értesüléseire hivatkozva az Origo.

A lap úgy tudja, hogy a Csányi és Zala ügyvédi iroda vezetője az a Zala László, aki harmadrendű vádlott volt a szocialista polgármester, Molnár Gyula ellen a Kopaszi-gáti ingatlanpanama ügyében hivatali visszaélés miatt indult büntetőeljárásban. Molnárt ebben másodfokon viszont kilenc hónap letöltendő börtönre ítélték. A Kúria végül bizonyítottság hiányában Molnárt és Zalát, valamint Lakos Imre volt alpolgármestert is felmentette. Az új polgármester Czeglédy Csaba cégével is szerződést kötött, ez azonban az ellenzéki pártoknak sem volt szimpatikus. A Momentum újbudai szervezete elhatárolódott, a budapesti LMP elfogadhatatlannak nevezte Czeglédy irodájának megbízásait.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom