Belföld

Távozik a Jobbik vezetőségéből Vona Gábor utolsó bizalmasa

Vona Gábor egykori legnagyobb bizalmasa, Szabó Gábor távozik a Jobbik vezetőségéből. A volt kampányfőnök maradna a párt választmányi elnöke, de erre a pozícióra a Jobbik legéletlenebb kése, Varga-Damm Andrea is pályázik.

Távozik a Jobbik vezetőségéből Vona Gábor utolsó bizalmasa
Szabó Gábor, a Jobbik leköszönő pártigazgatója.
Fotó: Fotó: Kövesdi Andrea

„A legfontosabb háttérembernek számító, nagy befolyással bíró Szabó Gábor távozik a pártigazgatói posztról. Utóda várhatóan a leköszönő pártelnök, Sneider Tamás lesz”

- írja a Népszava.

Szabó Gábor annak ellenére volt párigazgató és kampányfőnök a Jobbikban évekig, hogy láthatóan egyáltalán nem ért a stratégiai tervezéshez, a politikai marketinghez és kommunikációhoz. Meg is lett az eredménye...

A Népszava információi szerint Szabó Gábort a leköszönő pártelnök, Sneider Tamás váltja a pártigazgatói poszton. Sneider ezt megerősítve elmondta, hogy Szabó Gábor tizenhat évig töltötte be ezt a fontos tisztséget, érthető, ha valaki elfárad ennyi idő után.

„Gábor saját maga döntött úgy, hogy nem kíván tovább pártigazgató lenni”.

Bár Szabó Gábor pártigazgatóként elköszön, maradna a választmány elnöke, de Varga-Damm Andrea szintén pályázik a posztra. Sneider pozíciója sem biztos még, ugyanis a pártigazgató személyéről az újonnan felálló elnökség fog dönteni.

A cikkből az is kiderül, hogy várhatóan Jakab Péter lesz a Jobbik elnöke, a tisztújító kongresszust január 25-én rendezik meg.