Belföld

Vádaskodással kezdte munkáját a Józsefváros Újság új főszerkesztője

Hazugsággal vádolja Ferencz Orsolya képviselőt a Józsefváros Újság új főszerkesztője - írta Facebook-oldalán megjelent közleményében a Józsefvárosi Fidesz. A témával kapcsolatban a kormánypárt december közepén már egyszer hangot adott nemtetszésének egy közlemény formájában, amelyben úgy fogalmazott, hogy a Pikó András-féle Józsefváros Újság példa nélküli cenzúrával adta közre Ferencz Orsolya fideszes képviselő interjúját a lap második számában.

Vádaskodással kezdte munkáját a Józsefváros Újság új főszerkesztője
Korábban a Pikó András-féle Józsefváros Újság példa nélküli cenzúrával adta közre Ferencz Orsolya fideszes képviselő interjúját a lap második számában a Józsefvárosi Fidesz szerint
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Még szinte meg sem melegedett a szék Lengyel Tibor, a Józsefváros Újság új főszerkesztője alatt, máris hazugsággal vádolja Ferencz Orsolya fideszes önkormányzati képviselőt. Lengyel azt állítja: az előző lapszámban megjelent, Ferencz Orsolyával készített interjúra a képviselő „az utolsó pillanatban, lapzárta idején küldte vissza írásban a válaszait”, és szerinte egyes állításai „nem feltétlenül feleltek meg a valóságnak” - írta a január 8-án megjelent közleményében a Józsefvárosi Fidesz, majd hozzátette, elképesztő az a pökhendi, vádaskodó magatartás, amit – az előzőt 2 hónap után váltó – új főszerkesztő már az első lapszámban megenged magának, leginkább az, hogy hazugsággal vádol egy megválasztott képviselőt.

Objektum doboz

A közleményben a kormánypárt továbbá arra is felszólítja a főszerkesztőt, hogy kérjen bocsánatot Ferencz Orsolyától, és a következő lapszámban tegye közzé az alábbi helyreigazítást és bocsánatkérést:

„A 2020. január 8-án megjelenő lapszámban hamisan állítottuk, hogy Ferencz Orsolya az utolsó pillanatban, lapzárta idején küldte vissza írásban a válaszait”, ezzel szemben az igazság az, hogy a képviselő az újságíró által kért időpont előtt egy nappal visszaküldte a válaszokat, amelyet az Ádám Judit újságíróval váltott üzenetek is bizonyítanak. Továbbá elnézést kérünk, hogy hazugsággal vádoltuk a képviselőt, a véleményalkotás joga – pláne egy interjúban – mindenkit megillet.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom