Belföld

Rácz Zsófia nemcsak hallja, de érti is a fiatalokat

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának fiatalokért felelős helyettes államtitkárává nevezték ki szerdán Rácz Zsófiát - mondta szerdán Novák Katalin a minisztérium család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. 

Rácz Zsófia nemcsak hallja, de érti is a fiatalokat
Rácz Zsófia egy videóban magyarázta el, miért őt nevezték ki
Fotó: Facebook / Novák Katalin

Novák Katalin közölte: Rácz Zsófia feladata lesz, hogy a magyar fiatalok álláspontját, véleményét, szempontjait meghallja, megértse és a megfelelő csatornákon keresztül azokat továbbítsa a döntéshozó fórumokhoz.

Szintén feladata lesz, hogy a kormányzat által a magyar fiataloknak kínált lehetőségeket olyan formában juttassa el, ismertesse meg az érintettekkel, ahogy azt ők „megértik, meghallják” - tette hozzá.

Novák Katalin ezek között az ingyenes nyelvvizsga és KRESZ-vizsga megszerzését, az otthonteremtéssel, családalapítással kapcsolatos programokat, külföldi ösztöndíj-lehetőségeket, tehetséggondozó és szakképzési programokat, illetve a fiatal gazdáknak szóló különböző lehetőségeket emelte ki.

Rácz Zsófia egyébként Facebook-oldalán közzétett egy videót, amelyben elmagyarázza, miért nevezték ki helyettes államtitkárnak. „Én nemcsak hallak, értelek is” - mondta a videóban, amely alatt egyébként édesapja, a zenész Mr. Rick egyik slágere hallható a háttérben.

Objektum doboz

Novák Katalin emlékeztetett arra, hogy Rácz Zsófia Magyarország ifjúsági küldötteként hivatalosan is képviselte a magyar fiatalokat az ENSZ-ben, és tolmácsolta a magyar fiatalok véleményét a világszervezet különböző fórumainak.

Így már van tapasztalata a fiatalokkal való kapcsolatfelvételben és abban, hogy a véleményük eljuthasson a döntéshozó fórumokhoz - összegzett az államtitkár.