Belföld

Botka, Hunvald és a többiek

Nem Szanyi Tibor az egyetlen emblematikus figura, aki az elmúlt időszakban kilépett az MSZP-ből. Legutóbb, tavaly október végén Botka László szegedi polgármester, egykori miniszterelnök-jelölt távozott a szocialista pártból.

Botka, Hunvald és a többiek
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Botka már 2017-ben, a kormányfőjelöltségtől való visszalépése után jelezte: úgy érzi, nincs jövője a pártban. A szegedi városvezető 1991-től volt az MSZP tagja, és többek között a párt országos választmányát is irányította. Tavaly júliusban a bíróság által elítélt volt erzsébetvárosi polgármester, Hunvald György hagyta faképnél a szocialistákat, miután az őszi önkormányzati választáson nem őt indították az ellenzéki összefogás jelöltjeként. Horváth Imre országgyűlési képviselő 2017 novemberében lépett ki a pártból azért, mert az újpesti választókörzetet, ahol 2014-ben nyert, az MSZP átengedte a DK-s Varju Lászlónak. A tavaly novemberben hivatali visszaéléssel megvádolt, szintén országgyűlési képviselő Demeter Márta pedig két évvel ezelőtt lépett ki a párt frakciójából és az MSZP-ből is, sajtóhírek szerint azért, mert úgy érezte, az MSZP nem volt elég elkötelezett a kormányváltást illetően.

Kapcsolódó írásaink

Szanyi kilép az MSZP-ből

ĀFolyamatos választási kudarcok, zuhanás, sorvadás után úgy döntött a volt EP-képviselő, hogy elhagyja a süllyedő hajót, indoklása szerint a szocialista párt túl neoliberális