Belföld

Az MSZP továbbra is Karácsonyt akarja miniszterelnökjelölti posztra

Az MSZP pártigazgatója meglebegtette, hogy Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere lehetne az ellenzék kormányfőjelöltje a 2022-ben esedékes parlamenti választásokon.

Az MSZP továbbra is Karácsonyt akarja miniszterelnökjelölti posztra
Molnár Zsolt, a szocialisták pártigazgatója Karácsonnyal a háttérben
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

„Egyetértek Gyurcsány Ferenccel, pontosabban ő ért egyet az MSZP-vel – mi ugyanis hosszú évek óta mondjuk: nincs más kormányváltó megoldás, csak a közös lista és egyetlen, változásért küzdő miniszterelnök-jelölt” - jelentette ki Molnár Zsolt, a szocialisták pártigazgatója a Népszavának adott interjúban leszögezvén, hogy semmi oka nincs aggodalomra amiatt, hogy Gyurcsány, a DK elnöke a minap egy Facebook-posztban teljes összefogást követelt a választásokra.

Molnár azt is elmondta, nem érte váratlanul a DK vezetőjének véleménye.

Arra az észrevételre, hogy a tavalyi választásokon az MSZP és a DK közös egyéni képviselőjelölteket indított, és a feleakkora DK elvitte a választókerületek felét a szocialisták elől, emiatt talán indokolt lenne az aggodalom, hogy az MSZP képes-e érvényesíteni érdekeit most, hogy a Gyurcsány vezette formáció a legerősebb ellenzéki párt, Molnár azt válaszolta, nincs oka aggodalomra.

„Az egyéni képviselőjelöltekről reményeim szerint sok esetben nem az ellenzéki pártvezetők döntenek majd, hanem az emberek – előválasztáson” - tette hozzá.

Molnár azt is elmondta: az igazán fontos kérdéseket 2021 őszére le kell zárni, különös tekintettel a közös miniszterelnök-jelöltre. Arra a kérdésre, hogy konkrét személyre gondol-e, azt válaszolta: „Semmi meglepőt nem tudok mondani. Egy sikeres önkormányzati vezető, például Budapest főpolgármestere, egy széleskörű elismertséggel rendelkező európai parlamenti képviselő, a köztársasági pártok elnökei ebbe a halmazba tartoznak” - részletezte elképzeléseit a pártigazgató.

Molnár néhány napja az ATV-nek adott interjúban Gyurcsány posztjára reagálva elmondta: az önálló pártok közös, nagy ellenzéki választási szövetségben való megmérettetéséről beszélt mindenki az elmúlt években, de „csak nagyon ritkán valósult meg ez a konstrukció”.

Molnár legitim kérdésnek nevezte, hogy érdemes-e az ellenzéknek két vagy három listát állítania 2022-ben. De szerinte nagyon egyszerű erre a válasz, vallja Molnár, hiszen ha egy miniszterelnök-jelöltnek kell szemben állnia Orbán Viktorral, akkor ugyanaz a személy nem tud több listán szerepelni.

Kapcsolódó írásaink

Botka, Hunvald és a többiek

ĀNem Szanyi Tibor az egyetlen emblematikus figura, aki az elmúlt időszakban kilépett az MSZP-ből. Legutóbb, tavaly október végén Botka László szegedi polgármester, egykori miniszterelnök-jelölt távozott a szocialista pártból

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom