Belföld

Bangóné hangneme nem méltó egy képviselőhöz

Visszautasított vádak

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) is visszautasította a miskolci központi kórházat ért MSZP-s rágalmakat az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében. Pénteken az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) utasította vissza Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő gyógyszerbiztonságot érintő kijelentéseit.

Bangóné gazdasági összefonódást emlegetett az emberi erőforrások minisztere, valamint a Borsod megyei kórház vezetője, Révész János között. Az ÁEEK közleményében úgy reagált, a képviselő „hangneme és stílusa nem méltó a közfeladatot ellátó intézményekhez, illetve a politikus országgyűlési képviselői mivoltához”. A képviselő névtelen levélben megfogalmazott rágalmakat ismételgetett, és ezekkel próbált nyomást gyakorolni a döntéshozókra és a hivatalos szervekre – írták. A politikus sajtótájékoztatójából ugyanakkor „kimaradt”, hogy maga a Központi Kórház, és annak jelenlegi vezetője, Révész János tett feljelentést korábbi gazdasági és szakmai bűncselekmények gyanúja miatt.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom