Belföld

Kispesti büntetőeljárások sorozata

Gazdasági vesztegetés, sikkasztás, költségvetési csalás és kábítószerrel történő visszaélés miatt is nyomoznak

„Ha a kerületi politikában nem keresel évi százmilliót, hülye vagy” – így hangzott a kiszivárgott videón a kispesti MSZP-s önkormányzati képviselő, Lackner Csaba talán leginkább közfigyelmet érdemlő kijelentése október elején, az önkormányzati választás kampányának finisében.

A hangfelvételeken két másik kispesti MSZP-s, Gajda Péter polgármester és Kránitz Krisztián, a kispesti vagyonkezelő igazgatója kapcsán is felmerültek korrupciós szálak. Lacknert újra képviselővé választották, és bár kilépett az MSZP-ből, mandátumát nem adta vissza. A választás után a hangfelvételeken elhangzottakkal összefüggésben több büntetőeljárás is indult. A ORFK gazdasági vesztegetés miatt rendelt el nyomozást Kispest szocialista városvezetőinek ügyeivel kapcsolatban, de kábítószerrel történő visszaélés miatt is nyomoznak. A Nemzeti Nyomozó Iroda szintén gazdasági vesztegetés gyanúja miatt folytat eljárást. Emellett költségvetési csalás megalapozott gyanújával is indult eljárás ismeretlen tettesekkel szemben, miután az ügyészség hatályon kívül helyezte a NAV nyomozást elutasító korábbi határozatát. Később megtudtuk, egy kispesti önkormányzati cégnél, a Közpark Kft.-nél – amelyben az előző ciklusban Lackner Csaba felügyelőbizottsági elnök volt – 43,5 millió forint értékben elkövetett sikkasztás gyanúja miatt is nyomoznak. Közben Hadházy Ákos független képviselő – aki még decemberben jelezte, hogy korrupciógyanús ügyletekre bukkant a kispesti önkormányzatnál – az ATV-n közölte: az ügyvédek már írják az újabb feljelentést.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom