Belföld

Teljes szja-mentesség a négy- vagy többgyermekes családanyáknak

A legalább négygyermekes anyák január elsején életbe lépő szja-mentessége az átlagkeresetet alapul véve évi 500-600 ezer forintot hagy az érintett családoknál - mondta Kutassy Jenő, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnökhelyettese szombaton az M1 aktuális csatornán.

Teljes szja-mentesség a négy- vagy többgyermekes családanyáknak
Az új intézkedés január elsejétől hatályos
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Eddig csaknem százezer család igényelte a családvédelmi akcióterv valamelyik támogatását. Január elsején pedig életbe lép a nagyszülői gyed és a legalább négygyermekes édesanyák szja-mentessége.

Kutassy Jenő hangsúlyozta, hogy a kormány családvédelmi intézkedései segítenek leküzdeni a gyermekvállalás „anyagi és gondolkodásmódbeli akadályait” is. A legnépszerűbb támogatási formák között a családi otthonteremtési kedvezményt (csok), a babaváró kölcsönt és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását emelte ki.

Közölte, a nagyszülői gyed a szülők munkába állását is támogatja. A NOE elnökhelyettesének álláspontja szerint ennek a lehetőségnek a szülők és a nagyszülők is örülnek.    

A legalább négygyermekes édesanyák szja-mentessége az átlagkeresetet alapul véve évi 500-600 ezer forintos többletforrást is jelenthet a családoknak - ismertette Kutassy Jenő.

Kapcsolódó írásaink

Gondosabban kéne ajándékoznunk

ĀA karácsony az év legköltségesebb időszaka, ám ami ennél is fájóbb: az ünnepekkor kapott ajándékokat sokszor nem tudjuk a későbbiekben hasznosítani