Belföld

Szétrobbant az ellenzéki együttműködés Angyalföldön

Március elsején időközi önkormányzati választás lesz Budapest XIII. kerületének 9. körzetében, mivel az októberben megválasztott Kerpel-Fronius Gábor lemondott képviselői mandátumáról főpolgármester-helyettesi megbízása miatt.

Szétrobbant az ellenzéki együttműködés Angyalföldön
Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettesi megbízása miatt kell új képviselő választani
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A Momentum már december 10-én bemutatta új jelöltjét, a 28 éves Polyák Krisztinát, csakhogy eközben feszültség lett köztük és az MSZP helyi szervezete között - írja a Mérce.

Kerpel-Fronius közösségi oldalán akkor úgy fogalmazott, Tóth József polgármester és a kerületi szocialisták a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülése előtti estén erős nyomás alá helyezték, hogy a jelölés jogát adja át nekik.

Ezt egyébként ő meg is tette, csakhogy a Momentum országos elnökség felülbírálta a döntést.

Erre még aznap reagált az angyalföldi MSZP: „megdöbbenve értesültünk, hogy a Momentum váratlanul, egyoldalúan véget vetett a tárgyalásoknak és a sajtón keresztül próbál nyomást gyakorolni a szövetségeseire. A mai napig biztosak voltunk abban, hogy tárgyalásos úton rendezni tudjuk a kialakult helyzetet. Ez a lehetőség a Momentum mai önkényes lépésével szertefoszlott.”

A megegyezés pedig úgy tűnik, azóta sem jött össze. A szocialisták december 23-án bemutatták a Lokálpatrióta Egyesülettel közös jelöltjüket, a 28 éves Vaju Viktóriát.

„Az MSZP szerette volna, hogy ismét közös jelöltet tudunk állítani, ezért tárgyaltunk és szóbeli megegyezés is létrejött. A Momentum Mozgalom országos központja ezt azonban felrúgta, és később megjelölte saját jelöltjét is. Így számunkra sem maradt más lehetőség” - mondta a szocialisták kerületi elnöke, Borszéki Gyula.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom