Belföld

Újabb nő vádolja zaklatással Gréczyt

A gyurcsányista politikus az önkormányzati választások előtt a Borkai-botrány kapcsán még morális aggályokról értekezett, de most már nem beszél ilyenekről

Rövid időn belül immár a második nő vádolta meg szexuális zaklatással a DK-s Gréczy Zsoltot. A képviselő rágalomnak, szemenszedett hazugságnak tartja a sajtóban megjelent híreket. Gyurcsány Ferenc nem tartja politikai kérdésnek az ügyet.

Újabb nő vádolja zaklatással Gréczyt
Ez a kép is napvilágra került Gréczyről
Fotó: MH

„Ha egy politikus vasárnap ott van a templomban, dobálja magára a keresztet, ehhez képest meg az emberek azt látják, amit látnak, az nemcsak morális, hanem politikai problémát is okozhat” – reagált Gréczy Zsolt a Borkai Zsoltról készült kompromittáló felvételekre az önkormányzati választásokat megelőzően. A Demokratikus Koalíció képviselője a Heti TV Pirkadat című adásában arról beszélt, mások szexuális élete nem tartozik a nyilvánosságra, de vannak olyan esetek, mikor morális aggályok merülhetnek fel.

A politikus nyilatkozata annak fényében érdekes, hogy az elmúlt hetekben többször felmerült: nőket zaklathatott. Először a Hungária és a Dolly Roll együttes egykori dobosa, Zsoldos Dedy állította, hogy Gréczytöbb alkalommal is „bepróbálkozott” kedvesénél. A múlt héten a Mi Hazánk Mozgalom egyik munkatársnője, Palányi Nóra beszélt arról, hogy a DK parlamenti képviselője több hónapja küldözget neki félreérthető tartalmú üzeneteket, képeket, videókat. Tegnap pedig újabb nő keresett fel több szerkesztőséget, így lapunkat is egy levéllel, amelyben hasonló vádak fogalmazódtak meg. A magát megnevezni nem akaró nő azt állítja, hogy még 2015-ben ismerkedett meg Gréczyvel, aki egy DK-s pártrendezvényen elkérte a telefonszámát, ő azonban csak a nevét árulta el a politikusnak, aki nem sokkal később a Facebookon kereste fel a hölgyet. Állítása szerint Gréczyfélreérthető képeket küldött neki. Ezeket a képeket csatolta a szerkesztőségeknek elküldött e-mailben is.

A DK-frakció szóvivője mindhárom esetben tagad, szemenszedett hazugságnak tartja a történeteket, és pert helyezett kilátásba. A sajtóban megjelent képekről pedig így fogalmazott: „Mivel büntetőfeljelentést is teszünk, ennek elemzésére a büntetőeljárás során fogunk visszatérni”. Az Index megkérdezte Gyurcsány Ferenc pártelnököt, aki azt mondta: „Gréczy Zsolt esetében eddig, a sokadik próbálkozás ellenére sem igazolódott be a vád”. Hozzátette: egyelőre nem tartja politikai kérdésnek az ügyet, de ha a zaklatás beigazolódik, annak a DK-n belül lesznek következményei. Halász János, a Fidesz parlamenti frakciójának szóvivője sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: ha igazak a hírek, akkor annyit tud mondani, „undorító”, hogy a politikus ilyen módon zaklat nőket.

Kapcsolódó írásaink