Belföld

Orbán: Horváth Jánosban nemcsak egy kiváló szakemberre, de példaképre és munkatársra is találtunk

Horváth János ahhoz a bátor nemzedékhez tartozott, amely két pogány közt, a barnainges és a kommunista diktatúra alatt is hűségesen kitartott politikai meggyőződése, a független, kisgazda, polgári és patrióta szellemiség mellett - írta Orbán Viktor miniszterelnök Horváth János, az Országgyűlés egykori korelnöke halála után a gyászoló családnak.

Orbán: Horváth Jánosban nemcsak egy kiváló szakemberre, de példaképre és munkatársra is találtunk
Orbán Viktor miniszterelnök
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A levélben, amelyet csütörtökön, az egykori képviselő temetése napján juttattak el az MTI-hez, a kormányfő kiemelte: „vannak életutak, melyek mindannyiunk számára követendő példát jelentenek”. Horváth János „hajlíthatatlan emberként” sosem ismert lehetetlent, amit többek között azzal bizonyított be, hogy a Kisgazdapárt színeiben az 1945-ös önkormányzati választáson a munkáskerületként ismert Angyalföldön győzte le a kommunisták jelöltjét, Kádár Jánost.

„Hálásak vagyunk, hogy hazatérése után a mi politikai közösségünket választotta, hiszen érkezésével nemcsak egy kiváló szakemberre, de példaképre és munkatársra is találtunk, aki bölcs tanácsaival, valamint a kinövekedés-program megfogalmazásával is hozzájárult a polgári Magyarország megerősödéséhez” - fogalmazott Orbán Viktor.

„Mély megrendüléssel értesültem róla, hogy bajtársunk és tanítómesterünk, az Országgyűlés néhai korelnöke, Horváth János eltávozott közülünk. Engedjék meg, hogy ezúton fejezzem ki együttérzésemet, és a következő nehéz időszakhoz sok erőt kívánjak Önöknek!” - zárul a miniszterelnök levele.

Kapcsolódó írásaink

„Új Közép- Európát építünk”

ĀTérségünk népei mindig is tudták, hogy a szabadságot sohasem fogjuk megkapni ajándékként a nagyhatalmaktól – hangsúlyozta Orbán Viktor Temesváron