Belföld

Manipulatív módon átírták a fideszes képviselő interjúját Pikó újságjában?

A Pikó András-féle Józsefvárosi Újság példa nélküli cenzúrával adta közre Ferencz Orsolya fideszes kéviselő interjúját a lap második számában - írja közleményében a Józsefvárosi Fidesz.

Manipulatív módon átírták a fideszes képviselő interjúját Pikó újságjában?
Pikó András, Józsefváros ellenzéki polgármestere
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

„Megdöbbentő és példa nélküli az a cenzúra és manipuláció, amelyet a Pikó András-féle Józsefváros Újság alkalmaz. A lap úgy adta közre egy fideszes képviselő írásban adott interjúját, hogy annak tartalmát - engedély és értesítés nélkül - egyoldalúan és manipulatív módon átírták, a feltett kérdéseket utólag megváltoztatták, a válaszokból kiollóztak részeket, megváltoztatták annak szövegét, sőt, kommentárokat is fűztek hozzá” - számolt be a Facebookon a Fidesz-KDNP frakció.

A főszerkesztő egyébként egy balliberális újság éléről érkezett, így nem túlzottan meglepő ez a hozzáállás.

„Ez a magatartás mind erkölcsi, mind jogi értelemben kifogásolható, ezért addig, amíg Pikó András nem kér bocsánatot, és a jelenlegi helyett nem kerül kinevezésre új, a szakmai követelményeknek minimálisan megfelelni képes főszerkesztő a Józsefváros Újság élére, a józsefvárosi Fidesz-KDNP nem ad nyilatkozatot Pikó András észak-koreai stílusú lapjában” - tették hozzá.

A Fidesz-KDNP frakció vastapssal és észak-koreai zászló átadásával mutatta ki véleményét minderről a kerületi ülésen.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink