Belföld

Soros céljait valósítja meg Karácsony

A főpolgármester megkerülné a nemzetállamokat erősítő kormányokat, és pénzhez juttatná az NGO-kat, véli Deák Dániel

„Karácsony Gergely egyre inkább nyíltan vállalja, hogy Soros György politikai céljait valósítja meg. Azzal ugyanis, hogy a most létrehozott összefogással a városok szintjén akarja szétosztani az uniós forrásokat, igyekszik megkerülni és gyengíteni nemzetállamokat erősíteni kívánó kormányokat, illetve forráshoz juttatni a Soros-féle NGO-kat” – mondta lapunknak Deák Dá­niel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője,  a V4-es fővárosok főpolgármestereinek hétfőn tartott találkozója kapcsán.

Megírtuk,  a CEU-n tartott eseményen Budapest, Varsó, Pozsony és Prága ellenzéki vezetői bejelentették a Szabad Városok Szövetségének megalakulását. Deák Dániel kifejtette, a fentieket támasztja alá az is, hogy Karácsony az eseményen az önkormányzatok mellett az autonóm szereplőket, tehát a civil szervezeteket is megemlítette a pénzek kedvezményezettjeiként. „A főpolgármester egyfajta pótcselekvésként igyekszik elterel­ni a figyelmet a kezdeti kudarcairól, és Emmanuel Macronhoz hasonlóan a belpolitikai problémákat külpolitikai törekvésekkel igyekszik elleplezni. Ezek a törekvései Karácsonynak ugyanakkor minden bizonnyal kudarcba fognak fulladni, hiszen az uniós források elosztásáról a tagállamok döntenek, és egyik kormány sem fogja kiadni a döntési jogot  a kezéből” – részletezte az elemző.

A főpolgármesterek összeborulását ünnepelte a balliberális sajtó is, a városvezetők tegnap a 24.hu-n fejtették ki néze­teiket. Karácsony sejtelmesen úgy fogalmazott:  „A kormány egyelőre nem akar háborút indítani ellenünk, és mi sem készülünk erre. A filozófiai alapvetésünk azonban nagyon különbözik a kormányétól.” Szorgalmazta az uniós források közvetlenül Budapestre csatornázását, ám arról nem beszélt, hány fejlesztést - köztük a szuperkórházat - vétózott meg a Fővárosi Közgyűlés. A szövetség kiáltványa szerint egyébként a „populista kormányok egész társadalmi rétegeket vesznek semmibe, például multikulturális nagyvárosaink lakóit”.

A Karácsony Gergely által a Soros-egyetemen aláírt megállapodás nem más, mint a liberális, baloldali politikusok bevándorláspárti szövetsége – mondta tegnap Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője. A képviselő arra reagált, hogy a négy visegrádi ország főpolgármestere megállapodást írt alá Budapesten. Közölte: a megállapodás aláírásának helyszíne is azt jelzi, hogy Soros György bevándorláspárti milliárdos a V4 országaiban is szeretné megszerezni a hatalmat, befolyást.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom