Belföld

Karácsony álláshoz juttatta Jávor Benedeket is

Jávor Benedek fogja vezetni a fővárosi önkormányzat brüsszeli képviseletét - jelentette be Karácsony Gergely a V4-ek balliberális főpolgármestereinek budapesti, Soros egyetemén történt találkozója során.

Karácsony álláshoz juttatta Jávor Benedeket is
Jávor Benedek, a Párbeszéd politikusa (b)
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A párbeszédes politikusnak nem sikerült kijutnia az Európai Parlamentbe a májusi választásokon (korábban ugyan volt EP-képviselő), és akkor nem is titkolta, állást keres. Karácsony Gergely most neki is adott egyet, bár az egyelőre elég kérdéses, hogyan lehet egy városnak képviselete az EU-ban.

„Azon fogok dolgozni, hogy Budapest szabad, sokszínű és fenntartható város legyen, motorja Európa megújításának és Magyarország fejlődésének” - írta Jávor Benedek Facebook-oldalán, ahol büszkén számolt be az új pozíciójáról.

Arról egyelőre nincsen hivatalos információ, mekkora fizetése lesz a politikusnak.

Karácsony Gergely budapesti, Matúš Vallo pozsonyi, Zdeněk Hřib prágai és Rafał Trzaskowski varsói főpolgármester közös nyilatkozatot írt alá a Szabad Városok Szövetsége nevében hétfőn Soros egyetemén, a CEU Nádor utcai épületében. „Ha valami, akkor ez egy gyönyörű barátság kezdete” - írta az eseményről az ellenzéki főpolgármester.

Kapcsolódó írásaink