Belföld

Sára Botond: Képtelenség nyolc hétig távol lenni

Pikó bosszúhadjárata

„Polgármesterként mindig azt néztem, hol, hogyan tudok tenni a józsefvárosiakért. Ha lépni kellett a kerület fejlődését elősegítő pályázatokban, a józsefvárosiak köz- és egészségbiztonságáért, a gyermekes családok érdekében, vagy éppen azért, hogy az útfelújítások még az iskolakezdés előtt befejeződjenek, akkor nem a szabadságon törtem a fejem” – fogalmazott Sára Botond (képünkön) , a VIII. kerület korábbi fideszes polgármestere Pikó Andrásnak írt levelében, amit a Facebookon tett közzé.

Sára Botond: Képtelenség nyolc hétig távol lenni
Sára Botond
Fotó: MH/Purger Tamás

Úgy folytatta: „A törvény szerint évi 39 nap szabadságra vagyok jogosult, ez összesen közel nyolc hét. Szerintem képtelenség ennyi ideig távol lenni egy vezetőnek, aki nem munkaként, hanem hivatásként tekint a polgármesterségre.” Ahogy arról lapunk beszámolt, az új balliberális józsefvárosi önkormányzat, élén a polgármesterrel, pitiáner bosszúhadjáratot indított Sára Botondék ellen. Pikó Andrásék azt kifogásolják, hogy a korábbi vezetőknek a hatályos szabályok szerint ki kellene fizetniük a szabadságmegváltásokat. Pikó csütörtökön bejelentette, támogatja Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettesének azon törvényjavaslatát, amit ha elfogadnak a képviselők, lehetővé tenné, hogy a jövőben a polgármesterek ne tudjanak élni a szabadságmegváltások eszközeivel.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom