Belföld

Parlamenten kívüli politizálást hirdetett az MSZP

Az MSZP évzáró sajtóájékoztatóján Kunhalmi Ágnes, a szocialisták választmányi elnöke kijelentette: nem az Országgyűlés lesz az ellenzéki ellenállás fő terepe a következő időszakban. A politikus 2020-at a felkészülés, 2021-et pedig a „kőkemény” előválasztás évének jósolta.

Parlamenten kívüli politizálást hirdetett az MSZP
Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke, Karácsony Gergely főpolgármester (k) és Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezetője évzáró sajtótájékoztatót tart a Villányi úti konferenciaközpontban
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kunhalmi Ágnes kiemelte, az ellenzéki együttműködés jól vizsgázott az önkormányzati választáson, azonban nem szabad hátradőlniük, 2022-ben ugyanis még nagyobb kihívás vár rájuk. A Fidesz mindent el fog követni, hogy szétfeszítse az ellenzéki együttműködést, ezért az abban részt vevőknek még szorosabban össze kell fogniuk - tette hozzá.

Kunhalmi szerint mindennek azzal is kell járnia, hogy az ellenzék a parlamenti választáson is mindenhol egy jelöltet indít a Fidesszel szemben, emellett közös listát és miniszterelnök-jelöltet is állít. „Aki a közös listától eltérő álláspontot képvisel, az veszélyezteti a hazai demokraták győzelmét!” - jelentette ki.

Tóth Bertalan, a szocialisták elnök-frakcióvezetője kifejtette, az önkormányzati választás ellenzéki sikere az előválasztás, valamint a Fidesszel szembeni „egy az egy elleni kiállás” létjogosultságát is igazolta. A szocialista politikus szerint az ellenzéknek ezér t a következő parlamenti választásra is hasonlóan kell készülnie.

Elmondta, a baloldali, liberális és jobboldali erőkből álló ellenzéki összefogás először valósíthat meg egy olyan programot, amely az oktatás, az egészségügy, a szociális világ és a jogállamiság területein is a nemzeti minimumot tartalmazza.

Az MSZP-Párbeszéd közös jelöltjeként főpolgármesterré választott Karácsony Gergely az elmúlt 10 év legnagyobb ellenzéki sikerének nevezte az októberi önkormányzati választást. Elmondta, a megválasztása óta eltelt két hónapban megpróbálták kijelölni azokat az irányokat, amelyek a jövőben egy szolidáris Budapestet eredményezhetnek. Erre vonatkozó intézkedéseik közül példaként említette, a fővárosi érdekegyeztető tanács felállítását, a „rabszolgatörvény” alkalmazásának felfüggesztését, a kilakoltatások leállítását és a közösségi közlekedés ingyenessé tételét az álláskeresőknek.

A főpolgármester szólt arról is, Budapest zöldítéséért is komoly lépéseket tettek és 50 milliárd forintos forrást szereztek a járóbeteg-ellátás korszerűsítésére, amiből az elmúlt 30 év legnagyobb fejlesztését valósíthatják meg ezen a területen.

 

Kapcsolódó írásaink

Ékek a Momentum és a baloldal között

ĀGajda Péter MSZP-s polgármester maga szólította fel Lackner Csabát a párt elhagyására, ám egyelőre még az ügyét vizsgáló kerületi bizottság megalakulásáról sem döntöttek

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom