Belföld

Ékek a Momentum és a baloldal között

Gajda Péter MSZP-s polgármester maga szólította fel Lackner Csabát a párt elhagyására, ám egyelőre még az ügyét vizsgáló kerületi bizottság megalakulásáról sem döntöttek

Az önkormányzati választás előtt kirobbant Lackner-ügy hetente ver újabb éket Kispesten a kerületet irányító ellenzéki pártok közé. Az ellentétek súlyosbodnak, mindenki összevissza beszél.

Ékek a Momentum és a baloldal között
Gajda elsőre „nem ismerte fel” Lacknert a videón, majd a „patyolatakció” élére állt
Fotó: Facebook/Gajda Péter

„El kéne gondolkodni a testület önfeloszlatásán és időközi kiírásán” – így kommentálta egy józsefvárosi momentumos önkormányzati képviselő, Szarvas Koppány Bendegúz párttársa, Paróczai Anikó kispesti képviselő közösségi bejegyzését. Paróczai a XIX. kerületi önkormányzat átláthatósági tanácsnoka, s amiatt kesergett, hogy a kis-pesti vagyonkezelő igazgatója, Krá-nitz Krisztián csupán tizennyolc darab – előre kiválogatott – szerződést bocsátott a rendelkezésére.

A MSZP-ből kizárt, ám képviselőségét megtartó Lackner Csaba a kiszivárogtatott, korrupciós ügyeket is tartalmazó hangfelvételen Kránitzot „Miszter Negyven Százalékként” említi. Kránitz maga is hozzászólt Szarvas bejegyzéséhez: „Kedves Anikó! Nem értem, miért kelted azt a látszatot, mintha nem tekinthetnél be a szerződésekbe.”

A Momentum kispesti szervezete a győri fideszes polgármester, Borkai Zsolt lemondása után azt osztotta meg, hogy „felkészül: Lackner Csaba”, ám a bejegyzést hamar átírták arra, hogy „felkészül minden korrupt politikus” – amúgy máig nem történt semmi érdemleges. Az alakuló ülésen csont nélkül bizottsági alelnökké választotta a kispesti szivárványkoalíció a korrupciós ügyei mellett kábítószer-fogyasztás gyanújába került volt szocialista politikust, a momentumos átláthatósági tanácsnok pedig úgy mentegetőzött, hogy ő csak a közélet jövőbeni tisztaságáért tud felelősséget vállalni, a múlttal nem kíván foglalkozni. A baloldaltól a Jobbikig terjedő horrorkoalíció az önkormányzati választás óta folyamatosan repedezik, mára pedig az ellentétek kezdenek súlyosbodni – ennek következménye, hogy már szinte mindenki összevissza beszél.

Gajda Péter szocialista polgármester először még fel sem ismerte Lackner képét és hangját a videón, majd amikor mégis bizottsági alelnökké választották, s emiatt kitört a botrány, maga állt a „patyolatakció” élére, s szólította fel Lacknert kórusban az MSZP elnökségével a pártból történő kilépésre és mandátumának visszaadására.

Ehhez képest most ott tartunk, hogy még a Lackner-ügyet vizsgáló bizottság megalakulásáról sem döntöttek, miközben három büntetőeljárás is zajlik.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom