Belföld

Baranyi Krisztina havi 900 ezer forintért kap tanácsokat a volt SZDSZ-es Gegesy Ferenctől

A hajdani SZDSZ-s politikus Gegesy Ferenc havi 900 ezer forintért ad tanácsokat Ferencváros ellenzéki polgármesterének, Baranyi Krisztinának. A HírTV értesülése szerint a megbízási szerződést nem sokkal az októberi önkormányzati választás után kötötték.

Baranyi Krisztina havi 900 ezer forintért kap tanácsokat a volt SZDSZ-es Gegesy Ferenctől
Baranyi Krisztina, Ferencváros ellenzéki polgármestere
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Baranyi Krisztina a televíziónak megerősítette, hogy főtanácsadóként számít a korábbi liberális polgármesterre, és úgy gondolja, a szakmai tapasztalatához, valamint a kerület iránti elkötelezettségéhez nem férhet kétség.

Gegesy bére kapcsán hozzátette: az megegyezik az alpolgármesteri illetmény összegével.

Objektum doboz

Baranyi Krisztina egyébként korábban többször is ígéretet tett arra, hogy polgármesterként nem osztogat majd "baráti" alapon kerületi pozíciókat. Ennek ellenére nem Gegesy az egyetlen olyan személy Baranyi környezetében, aki valamilyen furcsa okból jut jelentős pénzzel járó megbízáshoz Ferencvárosban. Baranyi Krisztina egyik alpolgármestere például- némi meglepetést okozva - a Kétfarkú kutyapártnak az a politikusa, Döme Zsuzsanna lett, aki a polgármester asszonnyal közismerten személyes, baráti jó viszonyt ápol.

A Suzi Dada művésznéven futó Döme Zsuzsanna a Facebook-oldalán közzé tett képe szerint alpolgármesteri minőségében nem éppen a szokványos módon ünnepelte a Mikulást a ferencvárosi városházán.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom