Belföld

A kispesti szocialisták beperelik Hadházy Ákost

A kispesti szocialista polgármester Gajda Péter szerint hamisan vádolja a kerületi önkormányzatot korrupció gyanújával egy közétkeztetési közbeszerzés kapcsán Hadházy Ákos.  A kispesti önkormányzat ezért bepereli Hadházyt. Közben pedig folytatódik a nyomozás a Lackner Csaba kispesti szoci politikus kokainozós és korrupciós ügyében, amivel összefüggésben újabb érdekességek is nyilvánosságra kerültek. 

A kispesti szocialisták beperelik Hadházy Ákost
Hadházy Ákos, országgyűlési képviselő ​
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Hadházy Ákos egy Facebook bejegyzésen keresztül megfogalmazva azt az erős üzenetet küldte a kispesti szocialistáknak, hogy „szembe köptek” minden tisztességes ellenzéki politikust azok, akik csütörtök délelőtt egy kispesti bizottsági ülésen megszavazták, hogy a másfél éve alapított Szakácstündér Kft.-t bízzák meg a következő tíz évben a közétkeztetés működtetésével.  A már több pártból is kizárt illetve kilépett balliberális politikus szerint azért korrupció gyanús a közétkeztetési ügy mert „az 10 évre, mintegy 10 milliárdért egyetlen ajánlatból “kiválasztva” adná a kerület közétkeztetését egy olyan egy éve létesült, panel lakásba bejelentett, telephely nélküli cégnek, amely tulajdonos a BKV Előre 24 éves focistája.”

Hadházynak a -  szokatlan módon - most a szocialistákat korrupcióval vádoló kinyilatkoztatása viszont finoman szólva nem aratott osztatlan sikert az MSZP köreiben.  A kispesti szocialaista többségű önkormányzat közleményben utasította el a független képviselő vádjait és egyúttal azt is bejelentette, hogy beperelik Hadházy Ákost a kijelentései miatt. 

„Most telt be a pohár. Egy közel egy éve zajló nyílt európai uniós közbeszerzési eljárást kezdett el úgy támadni egy országgyűlési képviselő és a Facebook bejegyzést gondolkodás nélkül közlő sajtó, hogy bennünket nemhogy nem kerestek meg, de nem is tájékozódtak az ügyben. Tudom, hogy nagyon divatos Kispestet rugdosni, de egy ilyen ügy esetében úgy érzem sokan túl léptek egy határt ” - írja a Facebook oldalán Kispest szocialista polgármestere, Gajda Péter arra reagálva, hogy Hadházy Ákos szerint felmerül a korrupció gyanúja a kerületi önkormányzat sok milliárdos közétkeztetési közbeszerzési pályázatának a lebonyolításával összefüggésben. 

A tagadás és a perelés bejelentése mellett ugyanakkor Gajda Péter egyúttal felfüggesztette az egész vitatott közbeszerzés eljárást.  „Bár biztos vagyok benne, hogy most is szabályosan járt el az illetékes grémium, mindaddig amíg a Közbeszerzési Döntőbizottság és Budapest Főváros Kormányhivatala nem válaszol a mellékelt levelekre a szerződéseket nem írom alá.” - írja Gajda Péter a közösségi oldalán tett bejegyzésében. 

Mindeközben pedig a Lackner Csabáról és környezetéről kiszivárgott kokainozás közben korrupciós ügyekről beszélő videó egyik újabb jóslata is beteljesült. Az MSZP-s politikus ugyanis korábban arról beszélt, hogy Guzmics Zsombor, a kerület Építéshatósági és Városüzemeltetési Irodájának irodavezetője távozni fog a voksolást követően. Guzmics Zsombor pedig december elsejei határidővel tényleg távozott közös megegyezéssel az irodavezetői pozícióból.

Kapcsolódó írásaink