Belföld

Nem a hőst tüntette ki Karácsony?

Néhány napja történt, hogy a 77-es troli hátuljában hirtelen szívhalál miatt rosszul lett egy 19 éves lány, akit még a mentők kiérkezése előtt újra kellett éleszteni.  Az eddigi hírek szerint a troli sofőrje, Vaskó Sándor igyekezett a lány megmentésére, akit Karácsony gyorsan ki is tüntetett, de könnyen lehet, hogy tévesen. 

Nem a hőst tüntette ki Karácsony?
Karácsony Gergely és a feltételezhetően tévesen kitüntetett Vaskó Sándor
Fotó: Facebook

Miután körbejárta a hír az internetet, állítólag több szemtanú is jelezte, hogy tévesen szólnak a hírek Vaskó Sándorról, ugyanis nem a sofőr mentette meg a lány életét, hanem Nagy Dávid, aki egy nagyvállalat pénzügyi osztályán dolgozik. 

Dávid a busz elején utazott,a mikor meghallotta, hogy segítségért kiáltanak, azonnal hátra sietett.  Az Indexnek azt nyilatkozta, hogy ő volt az, aki nem sokkal később megkezdte a 19 éves Eszter újraélesztését és egészen addig folytatta a mentőorvos telefonos útmutatása alapján, amíg a helyszínre nem értek a mentők.

Ezzel a gyors segítséggel az orvosi szakvélemény alapján nemcsak megmentette a tizenéves lány életét, de azt is megakadályozta, hogy maradandó agykárosodást szenvedjen.

De Karácsony boldogan pózol a „nap hőssével”, anélkül, hogy egyáltalán utánajárt volna a valódi történéseknek. 

Objektum doboz

A lap felkereste  Eszter édesanyját is, aki szintén megerősítette: a szemtanúk és az érintettek beszámolói alapján úgy tudja, lányát valóban Nagy Dávid, a 77-es troli egyik utasa élesztette először újra.

Így elég nyilvánvaló, hogy Karácsony csak kihasználta a lehetőséget, hogy saját magát reklámozza: Ezért is elfogadhatatlan a BKK ès a BKV vitája, legyen világos: a dolgozókat kèpviselő szakszervezetek bevonása elvárásom - írta a főpolgármester a Facebook bejegyzésében. 

A lap megpróbálta elérni Vaskó Sándort, valamint a BKV-t, de a cikk megjelenéséig érdemi választ nem kaptak.

Ha és amennyiben igaz az, amit az Index állít az életmentéssel és az azt követő kitüntetés adományozással összefüggésben, akkor az számos kellemetlen kérdést vet fel a főpolgármester hivatalának és a fővárosi cégek működésével valamint kommunikációjával összefüggésben.