Belföld

Már tízen pályáznak a győri polgármesteri címre

Az eddig ismert öt jelöltön kívül további öt ember pályázik Borkai Zsolt helyére, vagyis a győri polgármesteri posztra - írta meg a Helyi Választási Iroda (HVB) közleménye alapján az azonnali.hu.

Már tízen pályáznak a győri polgármesteri címre
Újabb öt ember jelentkezett be a polgármesteri címre. Képünk illusztráció!
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Akikről eddig is tudni lehetett, hogy pályáznak: Dézsi András Csaba kardiológus, a Fidesz-KDNP jelöltje; Pollreisz Balázs önkormányzati képviselő, az ellenzéki összefogás jelöltje; Balla Jenő civil; Ábrahám Róbert budapesti vlogger és Géber József, a Mi Hazánk Mozgalom jelöltje.

Azonban további öten kértek és kaptak még ajánlóíveket ahhoz, hogy ők is polgármester-jelöltek lehessenek. Nekik is, akárcsak a többieknek, 500 ajánlást kell összegyűjteni ahhoz, hogy elindulhassanak a választáson. Ez egyébként eddig még csak Dézsinek jött össze, ő hétfőn már le is adta az aláírásokat.

A HVB közlése szerint Kirchfeld Mária, Hajnal János, Dittrich Imre, Gregosits Ákos és Mészáros Géza az új jelentkezők.

Mint ismert, Győrben január 26-án tartanak időközi polgármester-választást, mivel az októberben megszavazott Borkai Zsolt egy róla nyilvánosságra került szexvideó miatt a választások után egy héttel lemondott a posztjáról.

Kapcsolódó írásaink

„Szívügyem Győr!”

ĀDézsi Csaba Andrást jelöli Győr polgármesterének a Fidesz-KDNP, a kardiológus főorvos több mint 25 éve politikai közösségük tagja, már megszakítás nélkül a hetedik ciklusban önkormányzati képviselő

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom