Belföld

A baloldal hallgat Gothár-ügyben

Tetszett párttársa, Burány Sándor cinizmusa a patkányozó Bangónénak

„Elnök úr, olyan szépen átkeresztelte a de facto vétójogot, hogy bennem felmerült, tulajdonképpen az elmúlt hetekben a közvéleményt borzoló zaklatási ügyek nem is minősíthetőek zaklatásnak, hanem együttműködési kényszernek” – fogalmazott Burány Sándor, a Párbeszéd országgyűlési képviselőcsoportjának szocialista tagja a törvényalkotási bizottság hétfői ülésén, ahol épp a kulturális intézményekben történt szexuális zaklatási botrányok miatt benyújtott törvénycsomagról vitatkoztak a képviselők. Burány végtelenül cinikus megnyilvánulása párttársa, a kormánypárti szavazókat lepatkányozó Bangóné Borbély Ildikó tetszését is elnyerte.

Ismert, a hét elején nyújtották be azt a javaslattervezetet, amiről az Országgyűlés ma fog szavazni. A törvénnyel kapcsolatban számos félreértés alakult ki, és bár a benyújtók több ponton is módosítottak a javaslaton, a balliberális kulturális és politikai elit még mindig azt harsogja, a kormány színházbezárásokat, forráselvonásokat, cenzúrát tervez. Csakhogy, mint az a tervezetből kiderül, az ellenzéki hangulatkeltésből semmi sem igaz. Fekete Péter kulturális államtitkár a félreértésekre reagálva azt írta, a kormány idén több mint 125 milliárd forintot költött az előadó-művészeti szféra támogatására, ez egyedülállóan magas érték az Európai Unióban.

Látható, az ellenzék már szavakban sem áll ki a szexuális zaklatások áldozatai mellett. Nincs elhatárolódás, csak hangulatkeltés és sértegetés. A Fidesz közleményében azt írta: „Szégyen, hogy Gyurcsány, Karácsony és az egész baloldal mélyen hallgat a Gothár-féle szexuális zaklatási botrányokról, és az azokat eltussolóknak falaznak, ezért hazudoznak reggel, délben, meg este a színházakat érintő javaslatról.”

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom