Belföld

Szexuális zaklatással viccelődött az MSZP-s Burány Sándor

A szexuális zaklatással viccelődött a Párbeszéd országgyűlési képviselőcsoportjának MSZP-s politikusa, Burány Sándor a Törvényalkotási Bizottság hétfői ülésén - írja az Origo.

Szexuális zaklatással viccelődött az MSZP-s Burány Sándor
Burány Sándor érzéketlen megjegyzést tett a szexuális zaklatásról
Fotó: MH

A képviselő azt mondta, a szexuális zaklatás tulajdonképpen csak együttműködési kényszer. Kijelentésén, ahogy azt az estről készült felvételen is látni lehet, jót mosolygott a szocialista Bangóné Borbély Ildikó.

„Elnök úr olyan szépen keresztelte át a de facto vétójogot együttműködési kényszerré, hogy bennem felmerült, hogy tulajdonképpen az elmúlt hetekben a közvéleményt borzoló zaklatási ügyek azok nem is zaklatásnak minősíthetőek, hanem  együttműködési kényszernek” - fogalmazott Burány Sándor.

Ezzel ismét kiderült, hogy az ellenzékiek számára a MeToo-mozgalom csak a kampány része, és igazából egyáltalán nem érdeklik őket az áldozatok.

Objektum doboz

Mint ismert, az elmúlt hetekben különösen érzékeny lett a téma. A Katona József Színház rendezőjéről, Gothár Péterről kiderült, hogy korábban több női munkatársát is szexuálisan zaklatta. Ugyan megpróbálták eltussolni a dolgot, végül elbocsátották a teátrumból, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetemtől is.

Kapcsolódó írásaink