Belföld

Orbán Viktor helyretette az ellenzéki képviselőket

Orbán Viktor alaposan kiosztotta a balliberális képviselőket az Országgyűlés keddi ülésén. Az azonnali kérdések órájában ugyanis ismét ellenzéki dühkitörésekkel és alaptalan vádaskodással kellett szembenéznie a miniszterelnöknek, amit ő, szokásához híven higgadtan kezelt.

Orbán Viktor helyretette az ellenzéki képviselőket
Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Jakab Péter, a Jobbik képviselője a tőle már megszokott indulatos hangnemben ecsetelte, hogy „milyen szörnyű” az egészségügy állapota, és hogy még a WC-papírt sem lopják el a kórházakban, „mert nincs”. Orbán Viktor a válaszában felhívta a figyelmet arra, hogy a kritizált Kásler Miklós miniszter egyedül több ember életét mentette meg, mint az egész Jobbik-frakció együttvéve, és már csak ezért is több tiszteletet érdemelne.

„Van itt egy – úgy tűnik, hogy  -  gyógyíthatatlan feltűnésben szenvedő fiatalember, aki számtalanszor próbálkozik dühkitörésekkel a parlamentben, és nem kérdéseket tesz fel, hanem folyamatosan provokál” - mondta Jakab Péter felé fordulva Orbán Viktor, majd hozzátette, hogy ezeket ezentúl is jámbor türelemmel fogják viselni a kormányoldalon.

Objektum doboz

Ezt követően az MSZP-s Harangozó Tamás azt szerette volna nagyon elérni, hogy a miniszterelnök fűzzön kommentárt egy a Privátkopó újságban megjelent cikkhez. Orbán Viktor válaszában azt mondta:  érti, hogy közeledik az év vége, de azért többet vár a képviselőktől. „Komolyan gondolja ezt?” - tette fel a költői kérdést a kormányfő, majd annyit még hozzátett, hogy egyébként a cikkből is kiderült, hogy a hatóságok végzik a dolgukat, ami örvendetes.

Az azonnali kérdések órájában az LMP politikusát, Csárdi Antalt meg is kellett intenie Lezsák Sándornak, az Országgyűlés alelnökének, mivel a balliberális politikus olyan kifejezéseket használt, mint a „kokainozó KDNP-Fidesz” és a „kurvázó kormánypártok”.

Az LMP képviselője egyébként azt akarta minden áron elérni, hogy Orbán Viktor kommentálja Kocsis Máténak az egyik színházakkal kapcsolatos kijelentését.

A miniszterelnök erre úgy reagált: „Ha már Bodrogi Gyulát említette. Meghallgatva az Ön kérdését, nekem Süsü jutott eszembe”.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink