Belföld

Nincsenek napirenden Karácsony ígéretei

Tarlós István hitel nélkül adta át a fővárost

Holnap tartja soron következő ülését a Fővárosi Közgyűlés, ahol Karácsony Gergely főpolgármester kampányígéretei továbbra sem kerülnek napirendre, kivéve az ingyenes tömegközlekedés kérdését, ám azt sem a választások előtt elhangzott feltételek mellett vezetnék be.

Nincsenek napirenden Karácsony ígéretei
Holnap tartja soron következő ülését a Fővárosi Közgyűlés, ahol Karácsony Gergely főpolgármester kampányígéretei továbbra sem kerülnek napirendre
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A vonatkozó előterjesztés szerint a regisztrált álláskeresők használhatnák ingyenesen a BKV-t, a számítások szerint évente minimum 355 millió, maximum 1,46 milliárd forintos bevételkieséssel lehet számolni az ingyenesség bevezetésével. A Városigazgatási Főosztály kalkulációjához a tavaly év végi álláskeresői létszámadatot vette alapul, amely
14 301 fő volt.

A képviselők szavazhatnak arról is, hogy a főváros meghosszabbíthatja az agglomerációs autóbuszok és a HÉV-vonalak állami üzemeltetésére, illetve a technikai feltételek biztosítására az állammal kötött 2016-os szerződéseket. Érdekesség, hogy az ellenzék részéről bírált, vagyonvesztésként feltüntetett megállapodásokat hosszabbíthatják most meg.
A testület dönthet arról is, hogy a budapesti önkormányzat 2020-ban a tárgyévi gazdálkodásához legfeljebb huszonöt milliárd forint összegű folyószámlahitelt vesz igénybe az OTP-től. Az előterjesztésből az is kiderül, hogy a Tarlós István főpolgármester vezette főváros minden idén felvett folyószámlahitelt visszafizetett a számlavezető banknak, így nulla forint folyószámlahitel-egyenleggel adta át a hivatalt. Az atlétikai stadion megépülésének feltételeiről az előző ülésen szavaztak a képviselők, erről a kormánnyal Karácsony a Közfejlesztések Tanácsának soron következő ülésén tárgyalhat, amely úgy tudjuk, csütörtökön lesz.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom