Belföld

„Nincs közöm a bloghoz, azaz de, olvastam”

„Nincs közöm a bloghoz, azaz de, olvastam” – válaszolta az Index megkeresésére Németh Gábor, az egykori Egyenlítő blog alapítója, akit Molnár Zsolt, az MSZP fővárosi elnöke az ATV élő műsorában ugyan nem nevezett néven, de úgy írta le, mint azt az embert, aki megzsarolta. Ráadásul amikor a műsorvezető, Vujity Tvrtko rákérdezett, hogy Németh Gábor zsarolta-e, Molnár sokat sejtetően azt mondta: ezt nem tudja megcáfolni.

„Nincs közöm a bloghoz, azaz de, olvastam”
Németh Gábor néhány éve egy Puzsér Róberttel való beszélgetése során
Fotó: YouTube

Mint mi is megírtuk, Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója az ATV hétfő reggeli műsorában elárulta, a nemrég felbukkant Angyal ügyvédje blog róla írt. Nincs eltitkolt lakásom, nem drogoztam soha, nem vettem részt szexpartikon – közölte Molnár, aki szerint ez nem egy újabb Borkai-ügy. 

Molnár mellett a II. kerület MSZP-s polgármestere lehet érintett az Angyal ügyvédje-ügyben. Őrsi Gergely a 24.hu-nak is elismerte ezt, de azt mondta, részleteket egyelőre nem tud elárulni, mert rendőrségi ügy van folyamatban, és ez akadályozná a nyomozást. Őrsi elöljáróban csak annyit mondott, hogy Molnár Zsolt pártigazgatón és egy másik személyen keresztül zsarolták, nem direkten őt.

Németh Gábor, MSZP-közeli újságíró az Indexnek azt állította, hogy Molnár Zsolt embere az elmúlt időszakban három állásajánlatot tett neki, ebből kettőnek írásos nyoma van. „Ezeket visszautasítottam azzal, hogy nincs az a pénz, amiért nekik dolgozzak újra. Közben megjelentek cikkeim a régi-új blogomon is. Nyilván emiatt próbál az én hátamon kimászni a saját problémái gödréből. De ez minden, csak nem zsarolás” Hozzátette: „Molnár Zsolttal csak annyit cseteltünk, hogy nem tudok neki dolgozni. És nem is akarok. Kérjék, hogy mutassa meg a cseteléseinket, de eredetiben!”

A portál megkérdezte arról is, tud-e bármit arról a történetről, amit az ellenzéki politikusok leleplezését ígérő Angyal Ügyvédje blog vélelmez. Tudok. Aki belpolos újságíró-publicista, az hall ezt-azt. De csak pletykákat, így ezeket felelős újságíróként nem írom le. Nyilván ön is ismer pletykákat, amiket nem ír le nyilvánosan – válaszolta Németh.

Csak néhány haverom maradt az MSZP-ből, de őket nem akarom bajba keverni. Hivatalos kapcsolatom nincs. Wirth Zoli szaladgál utánam állásajánlatokkal, de ő Molnár Zsolt embere. És üzenem, amit írtam: nem érek rá, nincs az a pénz – válaszolta arra a kérdésre Németh, hogy van-e még kapcsolata MSZP-s politikussal.

Kapcsolódó írásaink