Belföld

Bősz Anett liberálisból DK-s lett

Bősz Anett, a Liberálisok nemrég megválasztott elnöke, független parlamenti képviselő csatlakozott a Demokratikus Koalíció frakciójához - derült ki az Országgyűlés hétfői ülésén.

Bősz Anett liberálisból DK-s lett
Bősz Anett csatlakozott Gyurcsány pártjához
Fotó: MH/Purger Tamás

A politikust december elején választották meg a Magyar Liberális Párt elnökévé, akkor azt mondta, országos építkezésbe kezdenek, erős és stabil ellenzéki politikát fognak folytatni az Orbán-kormánnyal szemben, és céljuk, hogy újra komoly képviselete legyen a liberális értékeknek Magyarországon.

Ennek ellenére most beült a Demokratikus Koalíció frakciójába, bár az azonnali.hu-nak adott interjújában már elismerte, hogy a DK közelebb áll hozzá, mint a Momentum.

Nem volt azonban mindig ezen az állásponton. 2016-ban a Reflektor blogban elég markáns véleményt fogalmazott meg Gyurcsány Ferenccel és a párttal szemben.

„Nem állítom, hogy a probléma neve Gyurcsány Ferenc. Azt állítom, hogy amit ő tesz, rombol. Nem is akárhogyan. A kérlelhetetlen rendszerellenzéki szerepében tetszelgő politikus és pártja fő kommunikációs vonala a moralizálás, ugyanakkor tettei – általuk létrehozott blogoldalak és apróbb internetes hírcsatornák – egyetlen célja, hogy a demokrata ellenzéki oldalon mozgolódó politikusokat lejárassa, közöttük viszályt szítson. Ez nem konstruktív magatartás, és morális szempontból is elbukna. Leginkább azért, mert eredménye az egész az ellenzék módszeres szétverése” - mondta három évvel ezelőtt Bősz Anett.

„Nem tudok mondani egy olyan alkalmat, amikor a DK valamely politikusa mondjuk oktatásügyben leült volna a szakmával egyeztetni, és arra törekedett volna, hogy a civil mozgalmat segítve, valami olyan célért küzdjön, amely jelenlegi elérhetetlensége ellenére azt üzente volna a választónak: ilyen lenne az Orbán utáni Magyarország” - tette hozzá akkor Bősz.

Most viszont fordult a kocka, a képviselő már DK frakciójához tartozik, ezzel tulajdonképpen elismerve, hogy egy „nem létező párt” elnökévé választották meg. Különös politikai abszurditása a váltásnak, hogy a DK a Szocialista Internacionálé tagja, és egyáltalán nem vallja magát liberálisnak.

Kapcsolódó írásaink