Belföld

Elítélte a bíróság a Hadházyt felborító egykori LMP-s képviselőt

Ítéletet hozott a bíróság Sallai Róbert Benedek volt LMP-s képviselő ügyében, aki tavaly tavasszal dulakodásig fajult vitába keveredett akkori párttársával, Hadházy Ákossal. Sallait becsületsértés miatt két év próbára bocsátottak, emellett 14 200 forint bűnügyi költséget is meg kell fizetnie.

Elítélte a bíróság a Hadházyt felborító egykori LMP-s képviselőt
Sallai Róbert Benedek
Fotó: MH

Hadházy a Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra az ítéletet. A dokumentumból kiderül, a bíróság becsületsértés vétségében találta bűnösnek az egykori képviselőt, emiatt két év próbára bocsátotta, továbbá 14 200 forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezte az erőszakosan viselkedő politikust.

Objektum doboz

Mint ismeretes, Sallai 2018 áprilisában egy visszalépett LMP-s képviselő etikai bizottsági meghallgatásán megpróbálta megütni Hadházy Ákost, akinek széke felborult, a politikus pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

Azóta mindketten kiléptek az LMP-ből, Hadházy 2018 júniusa óta nem tagja a pártnak, független képviselőként tevékenykedik a parlamentben, és gyakran botrányos megmozdulásaival kerül be a hírekbe, az Országgyűlés október 21-i ülésén például egy trágár szöveget tartalmazó táblát felmutatva próbálta megzavarni Orbán Viktor napirend előtti felszólalását.

Sallai idén júniusban távozott az LMP-ből, az októberi önkormányzati választásokon is függetlenként indult, ahol megválasztották Túrkeve polgármesterévé.

Kapcsolódó írásaink