Belföld

Baráti hangulat Gothár meghallgatásán

Mellébeszél az egyetem vezetése

Nem sikerült eltussolni a balliberális színházi elitnek Gothár Péter rendező szexuális zaklatási ügyét, a héten ugyanis – Fekete Péter kulturális államtitkár hathatós közbenjárására – valódi vizsgálatra kényszerült a Színház- és Filmművészeti Egyetem Etikai Bizottsága, melyen meghallgatta Gothárt is.

Bár sajtóhírek szerint több zaklatási ügyben is érintet lehet a rendező, Upor László, a színművészeti rektorhelyettese az ATV-ben baráti hangulatú meghallgatásról beszélt. Hogy mit mondott Gothár a bizottság előtt, arról sem Uportól, sem magától az érinttettől nem értesülhettünk. Az egyetem kiadott egy közleményt a vizsgálat után: ebben megállapították, a Színművészeti hírnevén komoly csorba esett az elmúlt hetekben, és keresik ennek az okait. Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium tárcavezetője a Gothár-ügy kapcsán korábban úgy nyilatkozott: ha a színművészeti vezetéséből bárki tudott valamit Gothár zaklatásairól, de eltitkolta, akkor a minimum az, hogy le kell mondania.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom