Belföld

Az új NAT is kiemelten foglalkozik majd a környezettudatossággal

Balos nagyotmondások

A balliberális oldal csak beszél az éghajlatváltozás elleni küzdelemről, de nem cselekszik. Összevissza nyilatkoznak, de amikor tenni kell, tétlenek maradnak – hívta fel a figyelmet Facebook-bejegyzésében Rétvári Bence (képünkön), az Emmi parlamenti államtitkára.

Az új NAT is kiemelten foglalkozik majd a környezettudatossággal
Rétvári Bence
Fotó: MH

Rámutatott: saját kormányzásuk alatt két Nemzeti alaptantervet fogadtak el (2003-ban és 2007-ben), de egyikben sem fordul elő sem az éghajlatváltozás, sem a klímaváltozás szó. Egyetlen egyszer se írták le, pedig már akkor is ismert volt, most viszont minden második mondatukban szerepel. Ezzel szemben a 2012-ben elfogadott NAT-ban nyolcszor fordul elő ez a két kifejezés (mindkettő négy-négy alkalommal). Ők csak beszélnek az éghajlatváltozásról, amikor éppen ez divat, mi viszont rögtön cselekedtünk, ahogy lehetőségünk volt rá. De ezen túlmenően is hangsúlyos téma az oktatásban a környezetvédelem – magyarázta a KDNP-s politikus, aki szerint Magyarország a környezetvédelmi oktatás terén más országok előtt jár, hiszen az éghajlatváltozás témaköre fontos részét képezi a hazai oktatási rendszer által közvetített ismereteknek. „Az iskolákban jelenleg a földrajz, a biológia, a fizika és a kémia tantárgyak keretében is tanulnak a fiatalok az éghajlatváltozásról. A jelenleg hatályban lévő és az újonnan készülő NAT is kiemelt területként kezeli a fenntarthatóság, a környezettudatosság ügyét” – jegyezte meg.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom