Belföld

A CÖF a kórházstop visszavonását követeli

Nyílt levélben forduli a Civil Összefogás Fórum (CÖF) Karácsony Gergely főpolgármesterhez és László Imre újbudai polgármesterhez, amelyben a szervezet a kórházstop feloldását követeli. 

A CÖF a kórházstop visszavonását követeli
Csizmadia László, a CÖF elnöke
Fotó: MTI/Soós Lajos

A CÖF emlékezteti a címzetteket, hogy a Dél-budai Centrumkórház felépítésének elutasítása miatt az ország polgárainak felháborodása fokozódik. A civilek úgy látják, az ellenzéki politikusok "fontosabbnak tartják a pártérdekű erőfitogtatást, mint a beteg emberek sorsát".

"Ismét emlékeztetni szeretnénk arra, hogy a kormány olyan pénzügyi keretet biztosított a Centrumkórházak építéséhez, amelynek országos hatása pozitív változást hozhat a magyar emberek betegellátása területén" - mutat rá nyílt levelében a CÖF, amely kiemeli: Karácsony és László elutasító magatartásával "milliók jobb minőségű egészségügyi ellátását torpedózták meg".

Annak idején a balliberális kormányzat csak a vizitdíj bevezetéséig és a betegágyak mellé kihelyezendő trezorokig jutott - mutatott rá nyílt levelében a CÖF, hozzátéve, hogy "ezt szégyellni most sem késő".

"Az orvostársadalom hű a hippokratészi esküjéhez, neves professzorok és szakértők állnak értetlenül a kórházstop előtt. Az emberek döbbenten fogadják a közjó elvetését, és közben a kormány felé
megnyilvánuló pénzügyi zsarolási kísérleteket" - mutat rá a CÖF, miközben a szervezet azt is kiemeli, hogy a Centrumkórház támogatását célzó digitális aláírási ívén eddig már több mint 11 500 érvényes aláírást regisztrált.

Talán nem késő a kórházstopot visszavonni és az embereknek ezzel békés karácsonyt kívánni - zárja nyílt levelét a CÖF vezetősége.


 

Kapcsolódó írásaink