Belföld

Jogerős: Lamperth nyíltan pártpolitizál

A volt jegyző évekig kifizetőhelyként használta a kerületet

„Lamperth dróton rángatja a rákospalotai polgármestert” címmel megjelent cikkünk kapcsán Németh Angéla, XV. kerületi polgármester és Lamperth Mónika jegyző helyreigazítási pert indított lapunk ellen, amelynek kapcsán a bíróság néhány részkérdésben elmarasztalt bennünket.

Jogerős: Lamperth nyíltan pártpolitizál
Hiába perelte lapunkat Lamperth Mónika
Fotó: MH

Ugyanakkor a Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntése értelmében a cikkünkben állítottak lényegi részében pernyertesek lettünk. A döntés szerint nem állítottuk valótlanul, hogy a polgármester felfüggesztette alpolgármesterét, Victorné Kovács Juditot. Nem állítottuk valótlanul azt sem, hogy Lamperth nyíltan pártpolitizál. Az sem volt alaptalan állítás, hogy a jegyző kifizetőhelyként működteti a polgármesteri hivatalt.

Nem írtuk le jogsértően továbbá, hogy Lamperth vezetésével előkészített költségvetési rendelet-tervezet pártpolitikai célzatú volt, abban burkolt kampányfinaszírozás jelent meg. A valóságnak megfelelően tájékoztattuk a közvéleményt abban a tekintetben is, hogy Victorné Kovács Juditot, mint alpolgármestert a költségvetési tervezet előkészítése során meg sem kérdezték.

A perveszteségünket három pontban állapította meg a táblabíróság: valótlan volt, hogy Victorné Kovács Juditot a testületi ülés másnapján már be sem engedték a hivatalba, ahogy az is, hogy egy faházban kapott egy kis szobát (egy kisebb irodát kapott) és titkárnőjének is azonnal felmondtak. A táblabíróság csupán hétezer forint+ÁFA ügyvédi díj megfizetésére kötelezte lapunkat. Így a keresetet benyújtó polgármesternek és jegyzőnek – az általuk a perben beadott szerződés szerint – több mint kétszázezer forintos ügyvédi díjat kell kifizetniük a Litresits Ügyvédi Irodának, ha azt eddig még nem tették meg.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom