Belföld

Vágónak is juttatnak egy posztot a fővárosban

Újabb állások a balliberális holdudvar prominenseinek

Újabb ismerős nevekkel találkozhatunk a jövőben a fővárosi cégekben. Az Index értesülései szerint például a DK jelöltjeként Vágó István a BKV Vasúti Járműjavító Kft. felügyelő- bizottsági tagja lehet decembertől.

Vágónak is juttatnak egy posztot a fővárosban
A kvízmesternek gyakorlatilag semmit nem kell majd csinálnia a fizetéséért
Fotó: MH

A portálon megjelent cikk azt írja, a Fővárosi Közgyűlés következő ülésén színházigazgatókról, a fővárosi cégek vezető testületeinek tagjain át több tucat pozícióról szavazhat. Vágó István a portál kérdésére egyébként elmondta, hogy eredeti végzettségéhez még közelebb is van a cég tevékenységi köre, mint a televíziós műsorvezetés, mivel vegyészmérnökként végzett, ráadásul gépészetet is tanult.

A főváros emellett négy színház vezetésére írt ki pályázatot, mivel ezekben az intézményekben jövő év elején lejár az igazgatók megbízatása. Az egyik izgalmas név Vásárhelyi Máriáé, aki szociológusként és közvélemény-kutatóként volt ismert, most viszont jelölt a József Attila Színház Nonprofit Kft. fb-elnöki pozíciójára. Az Örkény István Színház Nonprofit Kft. ügyvezetői álláshelyére a jelenlegi vezető Mácsai Pál, a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. élére Bán Teodóra jelenlegi ügyvezető jelentkezett.

A fővárosi cégeket illetően a BVH Budapesti Városüzemeltetési Holding Zrt. igazgatósági tagja lesz Perneki Judit, felügyelőbizottsági tagja pedig Láng Zsolt korábbi II. kerületi polgármester. A BKK igazgatósági tagja Wintermantel Zsolt korábbi fideszes újpesti polgármester és Szabó György lesz. Ismert név még Mártha Imre, aki Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt az MVM vezérigazgatója is volt. Ő a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. felügyelőbizottsági elnöke lehet. A testületnek tagjelöltje az a Gegesy Ferenc is, aki húsz éven át volt Ferencváros polgármestere. A Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. felügyelőbizottsági tagjelöltjei között szerepel Bőhm András egykori SZDSZ-es politikus is.

Kapcsolódó írásaink