Belföld

Csak együtt van jövőnk

Illés Boglárkát választotta új elnökévé a Fidesz ifjúsági szervezete a hét végi tisztújító kongresszuson, amelyen a párt vezető politikusai is felszólaltak

A nemzettagadókkal szembeni harc fontosságára hívta fel a figyelmet Kövér László házelnök a Fidelitas tisztújításán.

Csak együtt van jövőnk
A Fidelitas születésnapot is ünnepelt. Kövér László, Böröcz László és az alelnökök
Fotó: MTI/Kovács Attila

A nemzettagadás képviselői a politikájukat az egyénre és a tömegre építik, a baloldaliak mindig tömegeket gyártanak, a liberálisok pedig a tömegből való egyéni kiemelkedés illúziójával kufárkodnak – jelentette ki Kövér László házelnök a Fidelitas szombati tisztújító kongresszusán. A Fidesz választmány elnöke kifejtette, ez a politikai tandem sokszor bizonyult hatékonynak a hatalom megszerzésében és megtartásában, s mivel a hatalommal szemben az alávetettség megszüntetésére soha nem az arctalan tömeg vagy az egyén, hanem mindig csak az öntudatos közösség képes, a nemzettagadók számára ezért fontos a nemzet közösségének tagadása. Ezért tekintenek politikai veszélyforrásként minden egyéb természetes közösségre, mint amilyenek a család vagy az egyházak. „A huszonegyedik század előttünk álló évtizedeiben nektek, és a többi európai országban szárnyaikat bontogató nemzetépítő kortársaitoknak a politika és a szellem porondján ezekkel az erőkkel kell felvennetek a versenyt, ezekkel az erőkkel kell megküzdenetek, politikai és intellektuális értelemben egyaránt, s ezen erőkkel szemben kell győznötök” — buzdította a részvevőket az Országgyűlés elnöke, az MTI beszámolója szerint.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte, Nyugat-Európában olyan társadalmi jelenségek ütötték fel fejüket, hogy ma konzervatívnak, kereszténynek maradni, annyit jelent, mint normálisnak lenni. Sokszor beszélnek arról, hogy a fiatalok nem támogatják olyan mértékben a jelenlegi kormánypártokat, mint a társadalom más korosztályai. Csakhogy például a Medián kutatásából kiderül, hogy a 30-39 éves korosztály körében a legerősebb a Fidesz támogatottsága, mintegy ötvenszázalékos. A tárcavezető kitért arra, az önkormányzati választások után minden korábbinál egyértelműbb, hogy vagy együtt van jövőnk, vagy együtt van múltunk. Reményének adott hangot, hogy az előbbi valósul meg, de ahhoz, hogy a polgári kormányzásnak legyen jövője Magyarországon, szükség van a Fidelitas segítségére, aktivitására.

Mindig meg fogjuk védeni azokat, akiket személyükben támadnak – hangsúlyozta Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője előrevetítette, arra is számítania kell a közéleti szerepet vállaló fiataloknak, hogy sokszor nem az álláspontjukkal szállnak vitába, hanem személyesen őket, a családjaikat, a múltjukat fogják támadni „Amikor látjátok, hogy az értékrendetektől eltérő politikát képvisel az ellenfél, akkor egy millimétert ne engedjetek a saját, nemzeti elkötelezettségetekből. Legyen személyes ügyetek Magyarország jövője, csak együtt és egymásban bízva tudtok majd nemzetet építeni” – mondta a fiataloknak a frakcióvezető.

Tarlós István volt főpolgármester két kihívásról beszélt, az egyik a migráció, amely valójában népességcsere, a másik pedig a nemzetállamok fennmaradásának kérdése. Szerinte a „jövő miniszterei itt vannak a Fidelitasban”.

Novák Katalin, a Fidesz alelnöke, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár úgy fogalmazott, az állam segítséget ad azoknak, akik „bele mernek vágni”, azaz gyermeket vállalnak, hiszen a magyarok megmaradása a fiatalokon múlik. Böröcz László, a Fidelitas leköszönő elnöke pedig arról beszélt, hogy a jobboldalnak is válaszokat kell adnia a környezeti önpusztításra, klímaváltozásra. A tisztújító kongresszus szombat délután megválasztotta a szervezet hét alelnökét és a Fidelitas új elnökét, Illés Boglárkát.

Versenyképesség-növelés

Akadémián képzik szeptembertől a leendő magyar diplomatákat

Diplomáciai akadémia nyílik jövő szeptemberben, amelynek elvégzése ezentúl feltétele lesz annak, hogy valaki a Külgazdasági és Külügyminisztériumban dolgozzon – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kongresszuson. A tárcavezető kiemelte, az intézkedéssel versenyképes képzési rendszert hoznak létre. Mára a magyar külpolitika alaptézise, hogy büszkék arra, hogy egy több mint ezeréves keresztény államot képviselnek, amely a történelem során sokszor védte a keresztény értékeket, amelynek tagjai hosszú ideig küzdöttek a nemzet szabadságáért, és amely elérte, hogy kimondhatja: „velünk senki sem szórakozhat” – mondta. Kitért arra is, hazánk európai sztenderdekkel mérve is kimagasló gazdasági teljesítményt nyújt, nagy versenyelőnyre tettek szert a külgazdaság és a külpolitika összekapcsolásával, és dolgoznak a teljesítmény és versenyképesség javításán. Elárulta: a magyar diplomaták teljesítményét azzal mérik, hogy munkájuk nyomán hány nemzetközi vállalat választotta beruházása helyszínéül Magyarországot, és hány magyar cégnek teremtettek lehetőséget az érvényesülésre a nemzetközi piacokon.
VA)

A kormány reagál a változásokra

Kósa Lajos: A 2022-es országgyűlési választáson győzni kell

Jól harcolt a Fidelitas az önkormányzati választáson – mondta Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke a kongresszuson, megköszönve a Fidelitas munkáját is. Szerinte lehet azon lamentálni, milyen morális, indulati elemek vezettek az ellenzéki összefogáshoz, de nem érdemes, mert arra kell készülni, hogy 2022-ben akkor is győzni kell, ha mindenhol egy fideszes és egy ellenzéki jelölt áll egymással szemben. „Nekem már mindegy, nekem már a B oldal forog”, de nektek nem, ha ezt elrontjuk, harminc évig nézhetitek Tordai Bencét mint ifjúsági minisztert, Karácsony Gergelyt mint főpolgármestert és Cseh Katinkát mint egészségügyi minisztert” – mondta. Kósa Lajos 2022-re „jó harcos kampányt” jósolt, és azt üzente a Fidelitas tagjainak, „jobbak vagyunk, erősebbek vagyunk, csak harcolni kell”. Varga Mihály pénzügyminiszter beszédében elmondta: a fiatalok a világ legjobb lehetőségeihez mérik a hazai feltételeket, így nekik az a dolguk, hogy megteremtsék a körülményeket, hogy a nagyon gyorsan változó világhoz alkalmazkodni lehessen. Legfontosabb a gyorsaság, és a kormány is aktívan reagál a változásokra – tette hozzá.
(BR)

Kapcsolódó írásaink