Belföld

Az ellenzéket a hatalom érdekli, nem a pedagógusok

Tüntetés a Kossuth téren

A pedagógusdemonstrációra rátelepedő ellenzéket és a Soros-hálózatot csak a hatalom érdekli, nem a pedagógusok, valódi céljuk pedig az, hogy a bevándorlásellenes nemzeti kormány helyébe bábokat ültessenek Magyarország élére – reagált a Fidesz a Kossuth téren a tanárok béremeléséért és a munkaterhek csökkentéséért tartott, a PSZ és a PDSZ által szervezett szombati demonstrációra reagálva.

A kormánypárt közleményében emlékeztetett: azok beszélnek oktatásról és pedagógusokról, akik kormányzásuk alatt elvettek tőlük egyhavi bért, megalázóan alacsony fizetésekért dolgoztatták őket, akik több száz iskolát zártak be, és az oktatástól is mindig csak elvették a pénzt. A tüntetésre reagált az Emberi Erőforrások Minisztériuma, illetve az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Közleményükben hangsúlyozták: a kormány megbecsüli a pedagógusokat és kész megvizsgálni a további bérigényüket. Megemlítették: ma 390 mil­liárd forinttal többet költ a kormány oktatásra, mint 2010-ben. A minisztériumok kiemelték azt is, hogy kilenc év alatt ötvenszázalékos béremelés történt az oktatásban, de a pedagógusok jövőre is számíthatnak bérkorrekcióra.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom