Belföld

Civil álarcban a balos tüntetésen

Molnár Gyula és Gréczy Zsolt is megjelent a budafoki demonstráción

Közmeghallgatást tartott csütörtökön Budafok-Tétény fideszes polgármestere, Karsay Ferenc. Az eseménnyel egy időben felháborodott civileknek álcázva ellenzéki pártok képviselői és szimpatizánsai demonstrációt szerveztek a XXII. kerületi városháza elé.

Civil álarcban a balos tüntetésen
„Tömegtüntetés” a budafoki városházán. Több volt a szónok, mint a tiltakozó
Fotó: MH/Purger Tamás

A tüntetők azért vonultak az utcára, mert a képviselő-testület alakuló ülésén két, az ellenzéki szivárványkoalíció színeiben induló MSZP-s és egy független képviselő is megszavazta a kormánypárti polgármester javaslatait. Karsay korábban úgy fogalmazott: „Budafokon ellenzékben csak az tud maradni, aki nem akar dolgozni. Aki akar dolgozni, azt szívesen látom.”

„A kerület és a helyi MSZP érdekében szavaztam így” – fogalmazott Dankóné Hegedűs Jolán szocialista önkormányzati képviselő, miután a XXII. kerületi képviselő-testület alakuló ülésén – Daróczi Károllyal egyetemben – megszavazta Karsay Ferenc azon javaslatát, amelynek értelmében nem a Momentum és nem is a DK kapta meg az alpolgármesteri széket, hanem az MSZP képviselője. Dankóné hozzátette: az európai parlamenti választások óta olyan folyamat zajlik Budapest XXII. kerületében, amelynek részeként ki akarják szorítani az MSZP-t a helyi politikából. A tegnapi közmeghallgatás előtt a Demokratikus Koalíció, a Momentum és a Jobbik politikusai tűntek fel néhány „civil” társaságában, köztük Gréczy Zsolt, a DK parlamenti frakciójának szóvivője, az úgymond civilek pedig „narancsos szocialista árulók” díszlettel érkeztek. Megjelent Molnár Gyula, az MSZP korábbi elnöke is.

Kapcsolódó írásaink