Belföld

Meg kell ismételni a tisztújítást az orvoskamara budapesti szervezeténél

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) Országos Felügyelőbizottsága megállapította, hogy a MOK budapesti szervezetének októberi tisztújító küldöttgyűlésén számos szabálytalanság történt, így a tisztújítást meg kell ismételni – áll a kamara által csütörtökön délután kiadott közleményben.


 

Meg kell ismételni a tisztújítást az orvoskamara budapesti szervezeténél
Több szabálytalanságra is fény derült az orvoskamara küldöttgyűlése kapcsán
Fotó: MH

A kommüniké szerint a 2019. október 5-én megtartott tisztújító küldöttgyűlés lebonyolítása kapcsán több szabálytalanság is történt, ezekre a MOK Országos Felügyelőbizottságának vizsgálata derített fényt.

A vizsgálat eredményét ezt követően felterjesztették a felügyeletet gyakorló Emberi Erőforrások Miniszteriumát vezető Kásler Miklóshoz.

A miniszter november 25-én kelt határozata nyomán a teljes tisztújítást meg kell ismételni, mivel az elkövetett jogsértések más módon nem orvosolhatók.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom