Belföld

Fidesz: Gyurcsány és a szocialisták több ezer pedagógust tettek utcára

Gyurcsány és a szocialisták több ezer pedagógust tettek utcára - reagált a nagyobbik kormánypárt Kunhalmi Ágnes (MSZP), Tordai Bence (Párbeszéd) és Arató Gergely (DK) nyilatkozatára.

Fidesz: Gyurcsány és a szocialisták több ezer pedagógust tettek utcára
Fotó: mh

Az ellenzék, ahogy mindig, most is csak politikai célokra akarja felhasználni a pedagógusokat, de amikor kormányoztak, akkor mindig csak elvettek a pedagógusoktól - olvasható a lapunkhoz eljuttatott közleményben. Kiemelik, hogy Gyurcsány és a szocialisták több ezer pedagógust tettek az utcára, elvettek tőlük egy havi bért, megalázóan alacsony bérekért dolgoztatták őket és az elmúlt években egyszer sem szavazták meg a pedagógus-béremelést.

Továbbá kiemeli a nagyobbik kormánypárt, hogy a pedagógusok bére az elmúlt években átlagosan 50 százalékkal emelkedett, 2010-hez képest 355 milliárddal többet költünk a pedagógusbérekre. A szakképzésben dolgozó pedagógusok bére jövőre átlagosan 30 százalékkal emelkedik, és ahogy a kormány jelezte, nyitott minden további tárgyalásra.  

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom