Belföld

„Az élet igazolja a Lackner-féle hangfelvételen elhangzottakat”

Dódity: Hülyének néznek mindenkit, ehhez a Momentum asszisztál

„Átláthatóságért felelős tanácsnokot neveznek ki, de közben duplájára emelik Mr. Negyven Százalék fizetését. Hülyének néznek mindenkit. Mindehhez pedig a Momentum asszisztál” – ezt írta közösségi oldalára tegnap Dódity Gabriella, a XIX. kerületi képviselő testület fideszes frakcióvezetője annak kapcsán, hogy Gajda Péter MSZP-s polgármester a duplájára emelte Kránitz Krisztián, a kispesti vagyonkezelő igazgatójának fizetését. 

„Az élet igazolja a Lackner-féle hangfelvételen elhangzottakat”
Dódity Gabriella
Fotó: MH

Érdekes – írja a frakcióvezető  –, Lackner Csaba a kiszivárogtatott hangfelvételek egyikén épp arról mesél, hogy fizetésének megduplázásával „mentené meg” a képviselő-jelöltségtől elesett Kránitzot. Erre maga Lackner is azt mondta neki, ez hülye ötlet, a fideszesek köhögnek majd miatta, meg amúgy is visszatetsző – idézte fel Dódity a korrupciós ügyekről beszélő volt kispesti szocialista szavait, majd úgy fogalmazott, ennyit arról, valódiak-e a hangfelvételek: az élet igazolja Lackner szavait.

Korábban Gajda Péter polgármester és Burány Sándor, Kispest országgyűlési képviselője egyaránt azt állította, hogy nem ismerik fel, kinek a hangja hallható, manipulált kazettáról lehet szó.

A Gajda szerint „éhes”, spanyolországi nyaralóját vagyonnyilatko­zatában eltitkoló Kránitzot azért kellett megmenteni dupla fizetéssel, mert az MSZP már nem indította újra képviselőjelöltként az önkormányzati választáson.

Felmerült, hogy legyen akkor külsős alpolgármester, de ezt a   koa­líciós partnerekkel nem tudták letárgyalni, aztán a hangfelvétel alapján, Lackner elmondása szerint, jött Gajda Péter polgármester ötlete. 

Kapcsolódó írásaink

Bizottsági poszt a „fehér porosnak”

ĀDódity Gabriella: A baloldal csak szavakban akarja átláthatóbbá tenni Kispestet, Gajdáék valójában nem kívánnak megszabadulni azoktól, akik üzletként tekintenek a kerületre

Szabadulnának Lacknertől

ĀDuplájára emelte Gajda Péter MSZP-s polgármester a testületből kiszorult „Krinyónak”, a vagyonkezelő igazgatójának fizetését – adta hírül a Fidesz frakcióvezetője