Belföld

Szabadulnának Lacknertől

Duplájára emelte Gajda Péter MSZP-s polgármester a testületből kiszorult „Krinyónak”, a vagyonkezelő igazgatójának fizetését – adta hírül a Fidesz frakcióvezetője

A korrupciós botrányba keveredett Lackner Csabát a kispesti képviselő-testület tegnapi ülésén visszahívta a szociális és lakásügyi bizottságból, sőt egyhangú szavazással felszólították, hogy adja vissza képviselői mandátumát is. Kiderült, hogy Gajda Péter polgármester menet közben megduplázta Kránitz Krisztián fizetését. A helyi adókat ugyanakkor emeli a baloldali kerületvezetés.

Szabadulnának Lacknertől
Döntés a kispesti képviselő-testületi ülésen. Kínossá vált haverok
Fotó: MH/Katona László

A kispesti önkormányzat képviselő-testülete kedden elfogadta a Fidesz frakcióvezetője, Dódity Gabriella javaslatát, és egyhangúlag felszólította a hangfelvételekről elhíresült ”fehér poros” volt szocialista képviselőt, Lackner Csabát, hogy adja vissza a mandátumát, és távozzon a közéletből. Lackner egyébként a tegnapi testületi ülésen nem jelent meg. A távolmaradása nem volt akadálya annak, hogy leváltsák a szociá­lis és lakásügyi bizottság alelnöki székéből, és megvonják a bizottsági tagságát is. Lackner utódja a bizottság alelnökeként a momentumos átláthatósági tanácsnok, Paróczai Anikó lett, ahogyan azt a szocialista polgármester, Gajda Péter már korábban előrevetítette. Paróczai egyébként a korábbi testületi ülésen azt mondta, hogy átláthatósági tanácsnokként a múltbéli ügyekkel nem kíván foglalkozni, felelősséget csak a jövőbeni működésért vállal.

A momentumos politikus ennélfogva valószínűsíthetően nem lesz tagja a kispesti önkormányzatban annak az önkormányzati tényfeltáró vizsgálóbizottságnak, amelynek feladatául a Lackner-ügy kivizsgálását szabták – erről szintén a tegnapi ülésén döntött a testület. A vizsgálóbizottság ötletét pedig maga Gajda Péter MSZP-s polgármester vetette fel, aminek létrejöttéről és tagjairól a következő testületi ülésen szavazhatnak a képviselők. Amúgy – mint arról Dódity Gabriella a közösségi oldalán beszámolt – kedden helyi adót is emelt a baloldal, így magasabb lesz Kispesten a telekadó és az építményadó is. A frakcióvezető arról írt ennek kapcsán, hogy javasolta a baloldali városvezetésnek, ne a kispestiek zsebében turkáljanak plusz forrásért, hanem figyeljenek oda a beruházásokra, felújításokra, hiszen azokon minden bizonnyal lehetne spórolni.

Dódity arról is írt – bár ez most a testületi ülésen még nem volt téma –, hogy a Mr. Negyven Százalékként emlegetett Kránitz Krisztiánnak, a kispesti vagyonkezelő igazgatójának fizetését a polgármester menet közben megduplázta. Lackner Csaba a kiszivárgott hangfelvételen már beszélt erről, azt állította, hogy ”Krinyó” azért kapott dupla fizetést, mert a mostani választáson képviselőként már nem indította el az MSZP, mivel Burány Sándor szocialista országgyűlési képviselő így döntött.

A fővárosi Fidesz kedden a kispesti történések kapcsán megfogalmazott közleményében úgy fogalmazott: ”Megkezdődött a sajtóban Lackner Csaba szerecsenmosdatása. Azt a gazembert próbálják menteni, aki bekokainozva közpénzek ellopásáról és visszaosztásáról vallott, a baloldal pedig egyszerűen képtelen megválni tőle.”

Hozzátették: továbbra is fenntartják az álláspontjukat, miszerint Lackner Csabának távoznia kell a közéletből.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom